Recent Posts

duminică, 16 noiembrie 2008

De la maşina lui Niţă, la bucile lui Scripcaru

Zilele trecute am fost invitat la o emisiune la Mix împreună cu un cetăţean de la PNG. Dan Borcea, fiu al municipiului Săcele şi candidat la Camera Deputaţilor din partea partidului lui Gigi. Inconştient sau dornic de publicitate, omul se lansează într-o tiradă de acuzaţii la adresa PDL, a lui Ioan Neculaie şi lui George Scripcaru. Şi dăi şi luptă. Ploua cu „dezvăluiri”, cum că Neculaie e mână în mână cu Scripcaru. Că a distrus Roman, că a câştigat 1500 miliarde şi aşa mai departe.
După vreo 20 de minute, un individ intră în direct, ne anunţă că îl cheamă Sorin Bâscă, este preşedintele PNG – CD şi că din acel moment îl exclude pe Borcea din partid. Sigur pe el ca unul care deţine în pantaloni două ouă de mărimea celor de dinozaur, Bâscă junior îi promite lui Borcea că va avea grijă să nu mai apară niciodată le vreun post de televiziune. După care îşi încheie intervenţia cu un academic: „Hai, v-am pupat! Pa!” Foarte tare, mă gândesc eu. Raiting, frate! Borcea nu se intimidează şi continuă emisiunea în aceeaşi notă belicoasă.

A doua zi, juniorul Bâscă organizează o conferinţă de presă şi explică motivele pentru care l-a exclus pe Borcea în direct. Zicea că a încălcat regulamentul stabilit de a nu merge la emisiuni fără să anunţe partidul, dar mai grav este că a avut neobrăzarea de a sări la gâtul preaiubiţilor şi neprihăniţilor Scripcaru şi Neculaie cu care PNG are un acord de colaborare pre electorală. Restul nu mai contează. Borcea mai apărut la emisiuni pentru că lui Bâscă nu i-a spus nimeni că Supremul nu controlează chiar toată presa. Ba chiar a fost anunţat, tot în direct că exclusul Borcea a sunat pe firul roşu la Gigi la palat unde a vorbit cu un cancelar care le-a transmis celor de la Braşov că dacă află Împăratul că s-au aliat cu PDL, le rupe capul.

Acest Sorin Bâscă este fiul lui tacsu. Ioan Bâscă, fost membru PSD şi pentru o foarte scurtă perioadă de timp, director la Finanţe. Juniorul povesteşte pe unde poate că nu s-a înscris în PSD pentru că Bâscă senior l-a sfătuit părinteşte: „Ce vrei să faci mă acolo? Să speli maşina lui Niţă?”. Ce a uitat să-i spună taică-su a fost că pe vremea când era director pe la Finanţe, ca urmare a lustruitului clanţei biroului lui Niţă, a trântit un audit la Tractorul. Nu în calitate de director, ci cu firma pe care o avea. Şi a încasat o căruţă de bani. L-a turnat un coleg de alianţă al tânărului Bâscă, care e tot director pe la Fisc, dar acum e suspendat pentru că e şi candidat. Şi tot Niţă a fost ăla care l-a scos din rahat pe seniorul Bâscă.

Alegerea juniorului, ca urmare a învăţăturilor tatălui, a fost una înţeleaptă. Nu-i spală maşina lui Niţă, dar îi lustruieşte bucile lui Scripcaru. Oricum ar fi, tot lacheu de mâna a doua este!

7 comentarii:

Ovidiu Eftimie spunea...

He, he, he... Începem să fim arţăgoşi domnule. Foarte bine, titlul şi concluzia sunt, oricum, monumentale.
Să ştii că în ziua de azi multă lume alege bucile domnului Scripcaru. E in trend.

Răzvan Popa spunea...

Am observat si eu, dar se spune ca moda revine...sau istoria se repeta...

Anonim spunea...

E normal sa alegi sa te aliezi cu un om care a facut totusi ceva pentru orasul acesta.

Anonim spunea...

Oricum, e urat din partea ta sa ma ataci fara sa fi stat vreodata de vorba cu mine.
Asta imi arata ca esti un alt trist care vrea sa-si faca imagine.

TRISTULE !!!

Răzvan Popa spunea...

Chiar ma gandeam cat o sa mai reziste Bâscă junior până să lege două vorbe...cred că a făcut un efort, nu glumă.

În primul rând cred că a greşit exprimarea. În spiritul noii generaţii promovate de buldozerul luminii ar fi trebuit să spună: Tristule care eşti, tristule...

Fiul tatălui Bâscă se făleşte că s-a aliat cu cineva. Măi mucosule, tu nu te-ai aliat (dacă nu cunoşti termenul încearcă să cauţi în DEX)tu îi dai limbi în cur lui Scripcaru şi se pare că eşti chiar mândru de fapta ta. Este o oarecare diferenţă.

În rest îţi doresc numai bine şi fă gargară cu Cocolino pentru că îţi face limba moale şi catifelată.

Anonim spunea...

Dragule,

Cuvintele pe care mi le adresezi nu sunt ale tale, ti-au fost puse in gura la fel ca gloantele intr-o mitraliera. Si ceea ce faci tu este sa le scuipi cu viteza mare inspre ziare.
Apropos, vezi ca daca bagi permanent in gura lucruri care apartin altora, ai putea sa faci hepatita sau boala secretarelor.
Este ceva normal la activistii ca tine sa sa injurati la comanda tot ce nu corespunde dorintelor "Dumnezeului" care va pastoreste si plateste. Acest lucru l-ai mostenit din vremea in care erai ziarist.
Iti mai spun ca am o relatie destul de buna cu domnul Nita si nu a fost dorinta mea sa il atac cu acel articol. Constatam doar o stare de fapt din partidul de unde iti castigi si tu existenta de om trist. Faptul ca ai sarit repede sa il aperi pe patronul tau, cu toate ca eu nu il atacasem cu nimic, imi arata ca ai un instinct de lingau extrem de bine dezvoltat. Oricum interventia nu te ajuta cu nimic in fata sefului tau, care ma cunoaste foarte bine.
Eu daca as fi intrat in PSD, probabil as fi fost trimis sa spal masina. Tu ai trecut direct in genunchi.
Si iti subliniez: esti un om prea trist. Te-am vazut la conferintele de presa. Ti se citeste frustrarea in ochi, arati de parca atunci te-ai fi trezit din somn. Aranjeaza-te putin, ca doar reprezinti un partid politic.
Parerea mea...

Răzvan Popa spunea...

Stimate fiu a lui tata,

Părerea ta valorează pentru mine exact cât o ceapă degerată.
Asa cum tu costatai o stare de fapt, aşa şi eu am costatat că îşi place mai mult să lustruieşti bucile lui Scripcaru decât maşina lui Niţă. Ţi-am mai spus...e alegerea ta.
Nu pot însă să nu-ţi dau dreptate într-o privinţă...eu reprezint un partid. Pe când tu nu reprezinţi nimic. Eşti un nimeni.
În altă ordine de idei cred că ar fi cazul să îţi mai îmbogăţeşti vocabularul, te repeţi şi eşti reduntant (consultă DEX pentru lămuriri).
Lipsa argumente, faptul că te scuzi acum şi spui că nu era intenţia ta de a-l ataca pe Niţă şi că te cunoaşte foarte bine, arată foarte clar că cel pus să scuipe la comandă eşti chiar tu. Dacă neuronii tăi ar fi mai mult de doi, atunci ţi-ar fi uşor să înţelegi în ce penibil te scalzi atunci când miorlăi la comada lui Scripcaru, care nici măcar nu e şeful tău de partid ...oficial.

Eu am decenţa să-mi susţin cele spuse şi nu o dau la întors. La tine însă, lipsa de caracter cred că este preluată de la supremul de la Primărie pe lângă care te gudureşti în speranţa că primeşti şi tu un oscior.

Latră, Sorine, latră...şi dă şi puţin din coadă! Mai târziu o să înveţi şi ce înseamnă "aport", culcat, şezi...