Recent Posts

sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Trăiască partidul unic



Suntem în plină campanie electorală şi nu ar trebui să ne mire nimic. Nu pot însă să trec cu vederea un lucru ce se poate observa în imaginile de mai jos. Dacă angajaţii Comprest ar da dovadă de atâta zel şi determinare şi în strânsul gunoiului cred că am avea străzi ceva mai curate. Oricum, nu pot să nu remarc atenţia cu care gunoierii, evident nu din proprie iniţiativă, lipesc afişe cu PDL pe un amărât de magazin. Oamenii erau în dublă misiune. Strângeau gunoiul şi între două tomberoane lipeau şi afişe. Pe stradă, ceea ce nu se vede în poze, îi aştepta maşina de gunoi. Iar undeva, la câţiva metri distanţă, un poliţist comunitar veghea vigilent ca nu cumva cineva să-şi permită să perturbe misiunea de grandul zero a supuşilor majestăţii sale imperiale, stăpânul absolut al universului, primarul Scripcaru.


Pentru cei care nu cunosc, Comprest este o societate de salubrizare, care trăieşte exclusiv din contractele cu Primăria Braşov. Aceeaşi societate a fost cumpărată, nu cu mult timp în urmă de omul de afaceri Marcel Butuza, nimeni altul decât contele asfaltului din Braşov. Cel fără de care nu se repară nici un centimetru de drum pe bani publici. Interesant de urmărit ar fi însă reacţia presei scrise din Braşov. Aceste imagini, însoţite de explicaţii, vor ajunge, dacă nu au şi ajuns deja, la cele patru ziare ultraindependente din oraş, TEX, MEX, BZB şi Gazeta de Transilvania. Oare are cineva curajul să-l supere pe supremul de la Primărie? Nu cred. Şi dacă este aşa nu aveam eu dreptate aici http://razpopa.blogspot.com/2008/11/presa-de-doi-bani.html.

6 comentarii:

Oana spunea...

Foarte bine ai facut trimitand pozele la ziarele locale... Ca sa mai pun si eu paie pe foc, iti spun ca baietii si-au facut campanie pana si la mult mediatizata slujba de sfintire a Bisericii Parohiei Carpatilor... Mi-au spus persoane care au asistat...

Răzvan Popa spunea...

Ştiu, iar Laurenţiu Streza, mitropolitul, mai avea puţin şi lua patrafir portocaliu...

Claudiu spunea...

Aici recunosc ca ai dreptate. Cu concluziile legate de presa de doi bani nu ma impac insa. In primul rand pentru ca nu toti ziaristii sunt la fel. In al doilea rand pentru ca, desi nu am participat la conferinta cu afisajul electoral si deci nu pot vorbi in deplina cunostinta de cauza, nu pot accepta ca niste politicieni vin ca ghioceii, tac malc cand vine vorba de nume si acuzatii frontale si se asteapta apoi ca din insinuari si „stiti voi cine“ sa iasa mega ancheta. Si apropo, cu prietenie: daca presa pe de-a-ntregul e de doi bani si politicienii sunt. Na! :)

Răzvan Popa spunea...

Poate că am generalizat...Dar nu m-am referit la ziarişti ca persoane, ci la presă ca instituţie. Iar ce a ajuns presa din Braşov este strigător la cer. Nu spun că politicienii sunt mai breji, dar nu pot accepta ca nici un ziar din Braşov să nu mişte în front de frica primarului.
Iar presa a devenit de doi bani pentru că aşa a fost transformată de patronii de presă.

Ovidiu Eftimie spunea...

Am văzut aceste imagini şi la Mix. Trebuia să le daţi mai devreme. O să fac şi eu ce pot apropo de povestea asta

Sebeni spunea...

trimite-mi si mie pozele astea. mersi.