Recent Posts

duminică, 26 iulie 2009

Un sistem perfect

- Pinguinul!Eşti pe recepţie? Răspunde Pinguinul!
- Da, sunt pe recepţie! Sunt ceva interferenţe, dar vă aud! Comunicaţi!
- Aici Leul de Mare! Aţi ajuns în dispozitiv! Comunicaţi!
- Recepţionat! În 2 minute şi 30 de secunde suntem acolo! Comunicaţi!
- Recepţionat! Fiţi foarte atenţi!

- Nevăstuica! Care este situaţia la voi? Comunicaţi!
- Recepţionat! Suntem în misiune patrulare pe fosta Republici! Momentan ne aflăm în dreptul imobilului cu nr. 24! Comunicaţi!
- Atenţie sporită, Nevăstuică! Pot apărea de oriunde! Ochii în patru şi fiţi gata de intervenţie! Comunicaţi!
- Recepţionat! S-a înţeles Leule de Mare!

Mai trebuia să primească raportul unei singure echipe. Se uită la ceas. Peste nici o oră poate pleca în sfârşit acasă. Dacă totul este în regulă, va întocmi repede raportul de tură şi gata încă o zi de muncă. „Supremului personal”, aşa erau făcute formularele speciale care trebuiau să ajungă la el. „...ziua de 24 s-a încheiat fără nici un incident. Elementele perturbatoare sau diversioniste, asmuţite de duşmanii domniei voastre, nu şi-au făcut apariţia....”. Erau formulări standard pe care i-a luat cam mult să le înveţe.

- Leu de Mare! Aici Piţigoiul! Mă auzi!
- Recepţie, Piţigoiule! Aici Leul de Mare! Comunicaţi!
- Avem informaţii că se pregăteşte un atac. Comunicaţi!
- Pinguinul! Sunteţi siguri! Comunicaţi!
- Leul de Mare! Informaţia este 100% sigură. În 15 minute suspectul va fi în zona A, conform protocului I – 23, din 23.07!
- Rămâneţi pe poziţie până la noi ordine!

S-a dus naibii după-amiaza lui liniştită. Parcă nu-i mai satură Dumnezeu, îşi spune în sinea lui. Ăstuia ce nu i-o mai fi convenind. Pe cel cu ciolanele l-a potolit repede. Abia a aşteptat să se semneze Decretul nr.2. L-au umflat în plină zi. De faţă cu o grămadă de lume – aşa ca să le fie învăţătură de minte. I-au făcut praf pancardele, l-au înghesuit în duba cu geamuri fumurii, iar până la Ospiciu l-au bătut bine ca să-i ţină minte. Au trecut 10 ani de atunci.

- Şobolanul! Cârtiţa! Cocostârcul! Recepţie! Urgent! Recepţie!
- Comunicaţi, Leul de Mare!
- În şase minte să fiţi în zona A, indicativ I – 23 din 23.07. Avem protocol de grad zero. Informaţiile ne spun că se pregăteşte un atac. Recepţionat?
- Recepţionat! Suntem pe drum. În şase minute suntem acolo! Comunicaţi!
- Securizaţi perimetrul, identificaţi suspectul şi anihilaţi-l!
- Recepţionat!

Şi-a adus aminte că a mai fost unul. Tot în urmă cu ceva ani. Avea o problemă cu o bucată de pământ peste care se construise un drum. Nu-şi mai aducea aminte numele lui, dar parcă vede şi azi cum bloca tot timpul şoseaca sub pretext că era bucata lui de pământ. Niciodată nu i-au plăcut genul ăsta de oameni. De ce trebuie să facă tot timpul circ pentru orice nimicuri?! Îl urmărea de mult şi aştepta ocazia să-l pună la punct. Decretul nr.2, la paragraful nr.1 spunea foarte clar: „Cei care protestează nejustificat sunt reţinuţi şi prezentaţi în faţa completului de judecată care în cel mult 60 de minute pronunţă sentinţa: internarea în Opiciu sau detenţia. Perioada de internare sau detenţie se stabileşte la o dată ulterioară.” Clar şi răspincat. Fără complicaţii, fără bătăi de cap, fără drumuri blocate...Celui cu drumul i-au dat deteţie. Nici până acum nu s-au pronunţat cât mai are de stat în puşcărie.

- Leul de Mare! Recepţie! Aici Şobolanul! Suntem în dispozitiv! Comunicaţi!
- Recepţionat! Foarte bine Şobolanul! Eşti ochii şi urechile mele. Cârtiţa şi Cocostârcul?
- Sunt toţi în dispozitiv! Este linişte, iar evenimentul se desfăşoară conform programului! Supremul este în formă azi!
- Lasă glumele Şobolanule! Ochii în patru că dacă se întâmplă ceva ne-am ras!
- Recepţionat!


- Recepţie Leul de Mare! Cod zero! Repet! Cod zero!
- Raportează Şobolanule!
- Suspectul a fost identificat la mai puţin de 30 de metri de Suprem! Repet! La mai puţin de 30 de metri!
- Acţionaţi conform protocolului! Anihilaţi-l fără somaţie!
- Recepţionat!....Se deplasează spre tine Cocostârcule! Cârtiţa ...înaintaţi prin dreapta!
- Aici Leul de Mare! Către toate unităţile! Doborâţi suspectul în cel mai scurt timp!
- Recepţionat! Se mişcă...vrea să ridice cela deasupra capului....e o pancardă....
- Mai repede... mama dracului de treabă....Aici Leul de Mare! Mai repede....adunătură de incompetenţi....Dacă îl vede Supremul .... direct încărcători descărcători la rampa de gunoi ajungem....
- Recepţie! Aici Şobolnaul! Îl am în vizor! Sunt la mai puţin de doi metri! Are două pancarde pregătite!
- Doboară-l!
- E prea multă lume în jur! E cam riscant! Ar putea rezulta victime colaterale!
- Doboară-l...ACUM!


Braşov, anul 2020. În urmă cu 10 ani, primarul ales a desfiinţat printr-un decret consiliul local, a scos în ilegalitate toate formaţiunile politice şi s-a autoproclamat primar pe viaţă şi „tatăl tuturor braşovenilor”. Un al doilea decret, semnat în aceeaşi zi, interzice orice formă de protest la adresa primarului şi a acţiunilor sale. Critica este considerată un act de sabotaj, iar sentinţa este necruţătoare. Internarea la Ospiciu sau detenţia. Nu se mai pierde vremea cu procese complicate, procedură sau alte aspecte care pot face scăpaţi infractorii. În cel mult 120 de minute suspecţii sunt judecaţi şi condamnaţi.
Presa a fost desfiinţată. Un singur ziar şi un singur pot de televiziune au fost permise. Suficient pentru a transmite informări despre realizări şi planuri. Munca voluntară este obligatorie. Cine nu se supune este considerat trădător şi sabotor şi este judecat ca atare. Toate cheltuielile legate de proces plus cele considerate prejudiciu de imagine sunt imputate familiei condamnatului. Un sistem perfect. Construit minuţios de Suprem încă de pe vremea democraţiei, perioadă în care trebuia să se zabată pentru voturi, să suporte critici şi chiar proteste de stradă.

2 comentarii:

Dan Borcea spunea...

De
misie din pnl brasov

Fostul lider al filialei PNG-CD Sacele, devenit in 2008, membru al PNL, Dan Borcea a demisionat zilele trecute din partid, ca urmare a mustrarii primite din partea conducerii filialei liberale. Intr-o conferinta de presa sustinuta ieri, Adrian Maxim, membru in BiroulPolitic al PNL Brasov a declarat: "In urma unor discutii pe care le-am avut cu Dan Borcea, l-am rugat sa-si clarifice situatia, avand in vedere faptul ca se autoproclamase candidat al PNL pentru postul de primar al municipiului
Citeste despre : Demisie Brasov
Vizualizari: 28, Ziar / Revista: Transilvania Expres,

DAN BORCEA SPUNE :
Sotia mea l-a invitat de cateva ori in calitate de ex presedinta org.femei png(fuziunea)sa clarifice problemele majore de la Sacele intr-o sedinta (asa cum a promis el din noiembrie)si sa constituim o org. puternica dar ce sa vezi ,vorbaretu' cancescu ne-a tot dus cu vorba de a ajuns PNL Sacele la pamant,in fapt problema lui.
Sotia i-a trimis un sms de "laude si multumiri "pentru efortul depus,atunci nea cancescu si-a luat jucariile si s-a dus sa se joace in alta parte iar pe Maxim care are morcovul cu tot cu frunza acolo unde trebuie ca va fi dat afara din partid daca nu reuseste (sa mai "vanda " niste hartie)sa-l prelucreze pe Borcea prin presa ca are o nevasta tanara si le-a pus-o acolo unde ii doare .Prostia ridicata la grad de arta si cand te gandesti ca acesti oameni ne conduc judetul...
"DOAMNE OCROTESTE-I PE BRASOVENI !
Doar are si el o varsta ,nu poate trai o vesnicie iar de sanatate sa-i dea D-zeu dupa minciunile lui ...

Andrei Pavel spunea...

te bagi la un link exchange?
http://sssfinxxx.wordpress.com/