Recent Posts

miercuri, 5 august 2009

„La vot nu merg decât cei care nu au nimic în cap...”

Azi de dimineaţa, în drum spre birou, ascultam la radioul din maşină un tânăr care facea un fel de revistă a presei. Este impropriu spus „revista presei” pentru că cetăţeanul citeşte două ştiri din ziare dupa care se apucă să-şi expună părerile personale despre subiectul respectiv. Toată treaba se întâmplă în zi de zi la un post de radio local. Că omul nu este deloc nostim, ba în unele zile este total de lipsit de inspiraţie, m-am convins de mult.
În intervenţia de dimineaţă omul se întreba oarecum retoric de ce să meargă românul la vot. Că doar nu are nimic de câştigat dacă votează pe vreunul din actualii politicieni. Şi tot el concluziona că „la vot nu merg decât cei care nu au nimic în cap sau cei care au ceva de câştigat de pe urma politicienilor votaţi”. Iar el face parte din categorie celor care nu se duc la vot, pe cale de consecinţă are şi ceva în cap.
Acum, îmi iau libertate de a-mi exprima şi eu părerea personală despre părerile „omului de radio”.
Amice, eşti idiot! Cum poţi să spui pe un post de radio care se vrea lider de audienţă că doar proştii şi profitorii se duc la vot!? După câte ştiu eu, eşti un tip cu ceva minte la locul ei şi era de aşteptat ca sianpsele tale să facă unele conexiuni ceva mai complexe. Principalul tău câştig de pe urma acestei nenorocite de clase politice şi a îmbâcsitului sistem politic din România este acela că poţi spune ce imbecilităţi vrei tu la radio. Cum de altfel, am şi eu libertatea să scriu aici ce părere am despre elucubraţiile enunţate de tine. Acelaşi sistem politic susţinut de proşti şi profitori (adică noi cei care mergem la vot) i-a dat posibilitatea patronului tău să înfiinţeze şi să dezvolte un trust de presă de unde îţi iei şi tu leafa.
S-a dovedit că cel mai stabil şi corect sistem de organizare socială, descoperit în istoria de mii de ani a omenirii, este cel bazat pe votul universal, liber exprimat. Toate celelalte modele şi-au arătat ineficienţa într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp.
În rest...îţi doresc să nu ajungi vreodată să trăieşti într-o dictatură militară de tip sud american sau într-un regim comunist gen Coreea de Nord. Nu de alta, dar pentru vorbele tale te-ai alege, în cel mai fericit caz, cu ani grei de puşcărie.

5 comentarii:

Vania spunea...

Îmi asum vidul lăuntric şi merg la vot, că avem un derbedeu de schimbat...

Răzvan Popa spunea...

@Vania
Întâmplător sau nu, sunt de acord cu tine...100%

Bianca Popa spunea...

Eu merg la vot pentru ca de/aia am libertate, sa m exprim si sa pun stampila pe cine vreau. Nu mai e dictatura, iar votul meu inflenteaza rezultatul scrutinului. Macar daca acuz apoi ceva sa stiu ca macar am incercat sa schimb si ori a iesit ce am vrut ori nu a fost bine ce am votat.

anarhistul spunea...

Ce frumos ai recitat, draguta, ia vin-o la nenea sa-ti puna o coronita.

Anonim spunea...

Am cam ajuns sa votez din disperare, pentru a inactiva macar masa constanta de 15-20% de votanti platiti sau dusi cu satul la vot. Normal ar fi sa pornesti de la egalitate de sanse in procesul de votare insa baietii stiu bine cum sa-si asigure un mimim de votanti, cu alte cuvinte nu pornim de la 0% ci de la -15% ceea ce e cam frustrant si dezarmant. Daca cineva ar garanta corectitudinea 99% a alegerilor atunci lumea ar iesi la vot, dar pana atunci veti gasi tot felul de anunturi la radio de genul asta. Si partial le dau dreptate.