Recent Posts

marți, 22 septembrie 2009

Botorog, Vankay şi Antonie, tripleta de aur a Braşovului

Galeria selectă a protestatarilor inventivi ai oraşului s-a îmbogăţit cu încă un personaj select. Lui Gheorghe Botorog care a aruncat cu căcat (la propriu) în poliţişti, Ladislau Vankay, cel care a blocat ocolitoarea cu lanţuri şi piscine pentru copii, cetăţeanului care a aprins lumânări pentru copacii tăiaţi din ordinul lui Scripcaru li s-a alătura Cristina Antonie. Duduia, provenind din mediul academic al precupeţelor, a protestat şi ea după cum i-a dictat educaţia. I-a aruncat mogulului Căncescu un pahar cu bere în faţă. Că lângă preşedintele CJ se mai aflau şi ceva invitaţi de seamă de prin Germania...ghinion, victime colaterale.

Personajul în cauză nu era nemulţumit că Aristotel nu a aprobat vreo asfaltare de drum. Nu o deranja faptul că i s-au confiscat bunuri sau că s-au distrus ceva spaţii verzi. Nu. Individa s-a făcut foc şi pară pentru că trustul de presă al mogulului local a avut nesimţirea, neobrăzarea şi tupeul jegos de a spune pe faţă ceea ce foarte puţini au avut curajul. Adică faptul firma pe care duduia o deţine câştigă miliarde de lei folosind spaţiile de publicitate stradală oferite cu generozitate de primarul Scripcaru.

Acum, dacă tot şi-a căutat o companie atât de selectă, Cristina Antonie ar trebui să fie solidară până la capăt cu ceilalţi protestatri. Botorog a primit câteva bătăi bune de la comunitari, iar până la urmă a primit şi o pedeapsă cu închisoarea pentru ultraj. Vankay a stat şi el vreo 10 zile la mititica acuzat tot de ultraj. Căncescu a spus că va face plângere pentru ultraj. Oare magistraţii braşoveni, după ce vor ieşi din grevă, vor da dovadă de acelaşi zel şi în ceea ce o priveşte pe cetăţeanca în cauză? Sau se vor dovedi deosebit de indulgenţi având în vedere că jupânul oraşului, primarul Scripcaru, şi-a lăsat nevasta şi copilul pentru a se muta sub acelaşi acoperiş cu duduia Antonie!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Mă tem că judecătorii vor fi prea toleranţi. Acum Supremul probabil trage sforile în Poliţie şi în instanţă ca să-şi protejeze concubina. Iar de presă se ascunde, că deh...ce naiba să zică? Nici el nu poate să îi mai ia apărarea în public. Cu ce caricaturi mai defilăm şi noi...

Marius Ola spunea...

În sfârşit, avem şi noi obiective turistice. Cred că începem să contăm:))

Anonim spunea...

pai domnul scripcaru va intra in istorie prin faptul ca duduia sa l-a aparat prin agresiune fizica de adversarul lui politic cancescu.Se vede ca domnul primar nu are nici cultura nici pregatire politica.Normal razboiul in politica ar trebui sa se duca c-am asa.Facut ceva ptr.populatie ,oras,tara,ceva care sa ramina in urma ta ,sa ramina in istorie pe veciasta ar fi batalia politica in sensul bun ,nu ca la caragiale.cu banii de pe publicitate domnul primar putea sa faca in fiecare cartier cite un club ptr. batrini,putea sa faca ateliere de munca protejate ptr.persoane cu handicap,centri de zi ptr. aceste persoane.de aia ne parasim tara nu atit de saracie cit de prostia care exista.si apoi oameni buni puneti in fuctii de conducere oameni inteligenti,cu ovasta cultura si bogati in asa fel de bogati icit sa nu le mai trbuiasca sa fure din patrimoniul orasului ,tarii ,etc.scuza-mi scrisul ca nu am folosit majuscule acolo unde era necesar

Răzvan Popa spunea...

@Anonimi
din pacate cred ca aveti dreptate...ideea este ca cei care ajung in functii de conducere nu trebuie neaparat sa fie bogati. Trebuie sa avem sistemul de asa natura incat sa-i pedepseasca inclusiv pe cei care fura atunci cand sunt in functii inalte.

ionutu spunea...

E drept, poate nu intră vaca Domnului acum la mititica.. Da' şi cînd o intra, intră cu tot cu papagalul acuzat de adulter.

Răzvan Popa spunea...

Ionutu
Oare o sa apucam sa vedem minunea?