Recent Posts

marți, 10 noiembrie 2009

Ceauşismul târziu

În Braşov echipe de gherilă electorală pornesc simultan, noaptea, în mai multe localităţi şi taie cu săbiile din dotare bannere şi eşarfe de pe stâlpi. O acţiune concertată la nivelul întregului judeţ care îi surprinde şi pe cei mai vigilenţi primari.
Într-o altă zonă a României lui Băsescu, un primar de municipiu a atras atenţi unui cetăţean care şi-a permis să-l critice pe preşedinte că va fi aruncat peste Dunăre. Şi a făcut asta de faţă şi pe aceeaşi scenă cu garantul Constituţiei.
Un primar zelos, cu balele curgându-i până la genunchi, într-un puseu de pupincurism împins la extrem, îi şterge în public pantalonii preşedintelui.
La un miting electoral la care era aşteptat Băsescu, responsabilul cu organizarea face repetiţii cu participanţii când, cum şi cât să aplaude, să ovaţioneze şi să ridice pancarde. Oameni sunt aduşi cu forţa dintr-un întreg judeţ pentru a-l aplauda pe Băsescu. Acelaşi candidat prezidenţiabil ne explică faptul că numirea premierului este o chestiuine de cine este mai tare. „ Băi băieţi, vreţi voi premier un primar care are 80%...Staţi că vă deu eu un premier un primar care are tot atât, dar e bucureştean şi are experienţă!”.
Pe o altă scenă, la un alt miting electoral, Băsescu primeşte în dar şi agită deasupra capului un paloş care i-a aparţinut unui anume Caiac, interlop vestit din Craiova.
Acelaşi candidat se laudă cu extinderea teritoriului României, în secolul XXI, când dioscursurile de tip expansionist sunt un subiect tabu pentru mai toţi liderii de stat. Nici măcar ultimii lideri comunişti rămaşi la putere nu îşi permită să pomenească despre extindere teritorială. Poate că în curând Băsescu ne va spune că nu mai trimitem trupe în Irak, ci ne pregătim să invadăm Rusia pentru a pune mâna pe gazele naturale.

Asta este România ultimilor ani...un ceauşism târziu, cu parfum de dictatură sud americană.

3 comentarii:

Marius Ola spunea...

Chestia cu invadarea Rusiei mi se pare o idee bună:))

Bianca Popa spunea...

Vrabia mălai visează! Pe 22 decembrie poate s-or deştepta românii, să avem ce sărbători de Moş Nicolae!
Cât despre acţiunea pedeleilor nu ne mai miră nimic. Da' ce interlopii nu aduc voturi? Ei şi drogaţii şi curvele nu sunt electorat bun?
Penibilul a intrecut orice limită in PDL.

neK spunea...

Asta este România ultimilor ani...un ceauşism târziu, cu parfum de dictatură sud americană.


Vorbind de Iliescu... Ma scuzi ca intervin dar in PSD este cel mai mare comunist ramas in viata... Iliescu...
Omul asta cu 4 mandate, nu a reusit sa decat sa bage tara in rahat, sa ne inecam in el...
Imi pare rau sa zic astea, dar e purul adevar !