Recent Posts

luni, 14 iunie 2010

Contracte din bani publici mai mici cu 25%

PSD somează public Executivul Primăriei Braşov să demareze de urgenţă procedurile de renegociere a contractelor încheiate cu agenţi economici prestatori de diferite servicii către Municipalitate.
Solicităm primarului George Scripcaru să renegocieze contractele încheiate din bani publici pentru salubrizare, întreţinere spaţii verzi, iluminat public, întreţinere drumuri şi deszăpezire, astfel încât consturie din bugetul local cu fiecare dintre aceste activităţi să scadă cu cel puţin 15% şi cel mult cu 25%.
Considerăm că o astfel de măsură poate fi adoptată pe o perioadă de timp limitată ţinând cont de faptul că societăţile comerciale în cauză au beneficiat de fonduri consistente din partea Municipalităţi şi au desfăşurat în timp afaceri profitabile în Braşov.
În contextul actualei crize economice o astfel de acţiune din partea Primăriei Braşov nu ar fi numai oportună şi necesară, dar ar fi şi o dovadă de respect faţă de cetăţenii acestui oraş care, prin taxe şi impozite, susţin aceste afaceri de zeci de milioane de euro.
Nu este corect ca Primăria să susţină eliminarea gratuităţilor pentru transportul în comun pentru pensionari, dar în acelaşi timp să nu facă nici un pas pentru economisirea banului public prin renegocierea contractelor. Cu atât mai mult cu cât efectele crizei şi a măsurilor guvernamentale îi afectează doar pe cei care şi aşa aveau venituri mici, şi foarte mici (pensionari, şomeri, bugetari).
În acest sens, consilierii locali PSD vor iniţia un proiect de hotărâre prin care să mandateze Executivul Primăriei, reprezentat de George Scripcaru, să renegocieze contractele pentru salubrizare, întreţinere spaţii verzi, iluminat public, întreţinere drumuri şi deszăpezire în sensul diminuării acestora cu un procent cuprins între 15 şi 25%.

5 comentarii:

sebastian dan spunea...

bati campii cu gratie! cotnractele publice nu vor fi mai mici, poate mai mari...

Claudiu spunea...

Sunt absolut sigur ca executivul Primariei municipiului Brasov va subscrie la aceasta minunata idee care contribuie la bunastarea locuitorilor orasului de la poalele Tampei.
Insa ca sa se asigure si un climat prietenos firmelor care sunt parte in aceste contracte, obligatiile acestora se vor reduce cu cel putin 30% si cel mult 50%

Răzvan Popa spunea...

@Sebastian dan
Dacă vorbesc numai eu, poate că bat câmpii...dar dacă se alătură mai mulţi acestui demers...poate se schimbă ceva
@Claudiu
Ironia şi umorul sunt panaceu universal la români...Dar dacă nu vă place ideea mea, atunci poate ar fi pe gustul tău să cerem majorarea contractelor cu 25%. Cred că e cel mai bine aşa...nu care cumva să-l supărăm pe Georgică. Că nu ne mai plantează petunii în faţa blocului...

Claudiu spunea...

Umorul poate fi si o critica subtila asupra ideii si a utilitatii ei. Reducerea valorii contractelor este doar o forma de manifestare a unui partid politic si care are doar un rol imagistic.
Esti unul dintre putinii oameni care mai au credibilitate din PSD la Brasov. Cred ca subiectele pe care le abordezi ar fi mai adecvat sa fie cat mai concret si cu aplicatii directe asupra vietii si buzunarului cetateanului. Reducerea taxelor percepute pentru salubritate este un exemplu. Ieri ai mai dat un exemplu http://www.mytex.ro/eveniment/psd-solicita-costurile-estimative-cu-livrarea-de-agent-termic-in-iarna-2010-2011_258003.php Daca vei urmari pana la capat (adica obtinerea unui raspuns indiferent care ar fi el) cred ca efectul electoral ar fi mult mai mare decat cel obtinut dintr-o agasanta referire la contractele incheiate de Primaria municipiului Brasov si casigurile obtinute de Scripcaru.
Iar in final iti mai spun o parere - 10.000 de vorbe denigratoare spuse la televizor, in piata si in autobuz sau scrise in presa fac mai putin decat o strada asfaltata sau un parc pentru cei mici.

Răzvan Popa spunea...

In mare parte este corect ce spui...Multumesc pentru aprecieri...Dar sunt ferm convis că o diminuare a contractelor pe care le-a încheiat Primăria ar face să se poată acorda subventie si pentru incalzire si pentru transportul în comun...
Chestiunile sunt legate între ele...pentru că degeaba ştim care va fi costul întreţinerii, dacă Primăria vine şi ne spune că nu poate acorda subvemţie pentru că este criză şi nu are bani...