Recent Posts

marți, 22 iunie 2010

Am avut dreptate

Nu cu mult timp în urmă scriam şi ceream public „contracte din bani publici, mai mici cu 25%”. Era o somaţie adresată Primăriei Braşov pentru a demara de urgenţă procedurile de renegociere a contractelor încheiate cu agenţi economici prestatori de diferite servicii către Municipalitate. Solicitam, săptămâna trecută, primarului George Scripcaru să renegocieze contractele încheiate din bani publici pentru salubrizare, întreţinere spaţii verzi, iluminat public, întreţinere drumuri şi deszăpezire, astfel încât consturie din bugetul local cu fiecare dintre aceste activităţi să scadă cu cel puţin 15% şi cel mult cu 25%.
Chiar dacă unii au privit iniţiativa ca fiind una populistă şi lipsită de finalitate s-a dovedit în cele din urmă că demersul era just, corect şi oportun. Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local din 25 iunie figurează două proiecte de hotărâre care prevăd reducerea tarifelor „pentru prestarea activitatilor de deratizare, dezinsectie si dezinfectie si de intretinere a zonelor verzi, parcuri si scuaruri precum si pentru achizitia de material dendrofloricol” precum şi pentru reducerea “tarifelor pentru prestarea activitatilor de intretinere si reparare a drumurilor publice principale si secundare precum si de deszapezire”.
Lăudabil faptul că Primăria a răspuns iniţiativei PSD, dar nu suficient. Pentru ca demersul să fie complet, Executivul Primăriei trebuie ca în perioada imediat următoare să facă publică suma cu care se reduc contractele, economia care se realizează la nivelul bugetului local, precum şi ce destinaţie vor avea sumele respective. Altfel nu rămâne decât o acţiune nepopulistă şi netransparentă.

2 comentarii:

Claudiu spunea...

Felicitari pentru reusita.
Se pare ca e un subiect dureros din moment ce http://www.mytex.ro/eveniment/municipalitatea-va-renegocia-contractele-de-prestari-servicii-cu-firmele-private_258582.php
Iar ca sa indulceasca pastila intamplator apare si http://www.mytex.ro/eveniment/psd-si-a-amintit-de-brasoveni_258576.php (PS-citesc ziarele pe net, asa ca sursa este site-ul, ce la aceasta ora are 2 de ori acest minunat articol .. probabil pt cazul in care sunt tampit si-l ratez pe primul)
Desigur ca doar cu o zi in urma aparuse un articol in termeni neutrii despre acelasi tip de actiune dar al altora http://www.mytex.ro/eveniment/gabriel-andronache-este-noul-lider-al-organizatiei-municipale-a-pd-l-brasov_258407.php

Răzvan Popa spunea...

Încearcă şi ei să "dreagă busuiocul" după cum se pricep mai bine.
De la TEX nici nu trebuie să ne aşteptăm la altceva...Interesant este însă că BZB a ignorat complet toate subiectele de la conferinţa de presă (lucru pe care îl face în mod constant), BraşovulTău este prea tabloid pentru aşa ceva. (Acolo doar o pereche de ţâţe, lângă moaca vreunui lider PNL îşi găsesc locul), iar de la MEX nu am nici o pretenţie.