Recent Posts

joi, 4 noiembrie 2010

NV Popa a descoperit esenţa răului

Tuns, ras, spălat şi frezat, „nevepeul”, pentru cunoscători Nicolae Vlad Popa, trecut de la liberalism la democrat liberalism – ciolanul era mai consistent – iese tot mai des la rampă. Nostalgic al vremurilor demult apuse în care chiar conta ce scotea pe gură, nevepeul se mai trezeşte şi astăzi elucubrând pe diverse teme. Ultima descoperire este legată de faptul că la mitingul de susţinere a moţiunii de cenzură au participat şi pesedişti. Extraordinar! O dezvăluire care va şoca întreaga societate! Va urca pedeleul cu vreo 15 procente în orice sondaj, iar Scripcaru va obţine la alegerile viitoare 120%!
Şi nu numai că a scos porumbelul pe gură, dar nevepeul vine şi cu dovezi. Să nu zică lumea că a luat-o razna şi nu mai ştie că vorbeşte. A prezentat în premieră mondială un set spectaculos de poze în care anumiţi cetăţeni sunt identificaţi ca făcând parte din organizaţia PSD Braşov. Elemente perturbatoare care au luat parte la mişcările huliganice din capitală. După mintea domnului NV Popa aceşti indivizi ar trebui deportaţi şi decăzuţi din toate drepturile.
Am însă ferma convingere că odată cu înaintarea în vârstă a unora, simţul penibilului, al ridicolului, dispare. Ceea ce rezultă poate fi un ins trecut deja şi de a doua tinereţe care vorbeşte fără să gândească şi care uneori poate fi simpatic, iar alteori enervanţi. De regulă aceste cazuri trebuie privite cu bunăvoinţă şi înţelegere.
Zilele aceste în Piaţa Sfatului, Asociaţia 15 Noiembrie 1987 a vut o iniţiativă foarte interesantă. Aceea de a face publice o serie de documente interne ale fostei Securităţi care îi priveau direct pe protestatarii braşoveni din 15 noiembrie 1987. Pe nişte panouri este expus destul de amănunţit şi cu documente modul în care fosta securitate i-a urmărit pe protestatri, modul în care Miliţia i-a persecutat, iar partidul i-a condamnat. Cei care „au participat la mişcările huliganice din 15 noiembrie 1987” erau atenţi supravegheaţi şi bine îndosariaţi. Pentru binele comunităţii braşovene cred că ar fi indicat ca nevepeul să facă o şedinţă de documentare la faţa locului fapt care ar putea fi facilitat de colegul său de partid Florin Postolachi, preşedinte la Asociaţia 15 Noiembrie 1987.

2 comentarii:

Claudiu spunea...

Poate-l ajuti si cu pozele, poate chiar si cu numele celor de mai jos
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=35&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=83&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=125&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=127&cam=2&leg=2008&pag=0&idl=1
Desigur ca ei nu au intinat sfintele idealuri ale miscarii sindicale pt ca au ales corect.

Răzvan Popa spunea...

Merci...foarte tare!
Am sa-i aduc la cunoştinta nevepeului cu prima ocazie...multumesc inca odata pentru sugestie!