Recent Posts

marți, 23 noiembrie 2010

Prestaţii româneşti în sistem austriac

Săptămâna trecută am avut de făcut un drum la Bucureşti. Doar până la aeroport să iau pe cineva. Cum nu mă încumet să plec la drum cu maşina mea, am împrumutat de la o cunoştinţă un Ford Fiesta. Maşina micuţă, dar consumă puţin, iar pe criza asta e numai bună.
Intru de dimineaţă în posesia maşinii şi plec la drum. Nu singur ci împreună cu două doamne. Ne oprim la staţia OMV Petrom de la ieşirea din Braşov, la Dârste. Cum la automobilul pe care-l conduc în mod regulat buşonul de alimentare cu combustibil se află pe partea dreapt, am tras maşina la pompă în mod corespunzător. Numai că n-am nimerit bine. Buşonul la Ford este pe partea cealaltă. Bag în marşalier şi mă încadrez cum trebuie. În tot acest timp doi angajaţi ai benzinăriei a căror rol este acela de a te ajuta să alimentezi se uitau amuzaţi la noi. Unul dintre ei vine amabil către mine şi se interesează cu ce fel de benzină să alimenteze şi câţi litri. Îi dau informaţiile necesară după care mă duc să plătesc.
În timp ce stăteam la coadă omul se apucă să spele şi geamurile. Numai că nu-şi poate ţine gura şi începe să comenteze cu colegul său care, cu un rânjet imbecil, îşi rodea o unghie.
- Uite şi la ăsta...habar nu are pe unde se alimentează! Şi-a luat prostul maşină...
- Auzi, zice rânjitul cu unghia în gură, zi-le la alea să se scobească de nişte mărunţiş...ce stau şi se uită ca proastele la tine...
Plătesc alimentarea şi mă îndrept către maşină. Omul tocmai termina de şters geamul din spate. Scot din buzunar un leu şi îi mulţumesc. La rândul său îmi zâmbeşte galant şi îmi mulţumeşte şi el. Mă urc în maşină şi plecăm la drum, moment în care aflu despre „prestaţiile” celor doi. Am promis solemn ca de acum înainte să nu mai alimentez niciodată în staţiile OMV Petrom.

2 comentarii:

Marius Ola spunea...

Nu cred că austriecii şi-au băgat codiţa aici. Mai degrabă, pentru asta ar trebui pedepstiţi că, nu...:)

Răzvan Popa spunea...

Posibil...ma intreb ce s-ar fi intamplat daca ii reclamam la sefi...Probabil nimic