Recent Posts

joi, 30 decembrie 2010

Cârdăşia Scripcaru-Pulpea

A expirat primul termen până la care, potrivit Legii nr.544 privind liberul acces la informaţii de interes public, RAT Braşov ar fi trebuit să ofere un răspuns la această solicitare. Aceeaşi ignoranţă şi dispreţ din partea conducerii acestei regii care îşi primeşte salariile din banii noştri. Faptul că Augustin Pulpea, un şmecher care se crede veşnic la conducerea RAT, nu are bunul simţ să ofere răspunsurile la care îl obligă legea, mă îndreptăţeşte să cred că între acest cetăţean şi cel care îl susţine acolo – George Scripcaru – există o strânsă şi veche cârdăşie.

Este de notorietate faptul că unele rude de gradul I ale lui Scripcaru au prestat vreme îndelungată la RAT. De asemenea, este cunoscut, dar nedovedit că o serie întreagă de piese de schimb pentru autobuze precum şi tot felul de consumabile, se achiziţionează prin firme apropiate de Scripcaru. Afacerea MAZ s-a derulat tot prin complicitatea celor doi Scripcaru – Pulpea. Afacerea „publicitatea” este orchestrată tot printr-o firmă de casă a primarului. Camerele de filmat din autobuze care la puţin timp după ce au fost montate au dispărut, spun gurile rele, să supravegheze casele băieţilor deştepţi de prin Primărie şi RAT. Acum cel care se ocupă de activitatea regiei este viceprimarul Miklos Gantz, omul lui Ori Zinger, cel care în epoca de aur a imobiliarelor a transformat Braşovul în propria agenţie imobiliară, cu acceptul lui Scripcaru, producând pentru propriile conturi şi ale celor care l-au sprijinit milioane de euro.

Trecând în revistă în mod superficial toate aceste aspecte găsim o explicaţie logică la ignoranţa, nesimţirea şi dispreţul lui Pulpea faţă de cei care îi plătesc salariul de zeci de milioane de lei (vechi). Şi cum el nu este un ales, ci un numit, şi cum conştiinţa civică şi reacţia societăţii civile la noi sunt aproape de zero, îşi permite să ne trateze cu sictir. Dar chiar şi aşa îi sugerez lui Augustin Pulpea să adopte strategia partenerului său de „afaceri” care este foarte atent cu Legea 544. Şi de regulă răspunde prompt la solicitările venite pe această cale.

În cazul în care nu va găsi de cuviinţă să respecte legea îl avertizez pe cetăţeanul Pulpea că îl paşte plângerea penală. Şi nu este nici o glumă. Nu mă joc cu astfel de lucruri şi o să merg până la capăt.

0 comentarii: