Recent Posts

joi, 2 decembrie 2010

Solidaritate masculină

Ieri primesc dispoziţie din partea nevesti-mii să cumpăr o varză murată din piaţa Astra. Scopul declarat era acela de a folosi leguma ţinută la saramură ca ingredient obligatoriu pentru prepararea unui set de sarmale.

La telefon am primit un o listă întreagă de parametri pe care trebuie să-i îndeplinească o varză murată în vederea realizării obiectivului propus, listă care s-a încheiat cu un drăgăstos „Vezi ce cumperi!”, dar care nu-mi suna deloc linistitor.

Bineînţeles că nu am reţinut prea multe dintre acele criterii de selecţie a verzei, dar ar fi fost peste puterile mele să identific una corespunzătoare. Drept pentru care m-am hotărât să-mi las soarta în mâinile vânzătorului din piaţă, oricare ar fi acela.

M-am oprit la prima tarabă unde am văzut că se vindea varză murată. Vânzătorul, un bărbat înalt, nu foarte gras, dar rumen la faţa, mă întreabă ce doresc.

- Vreau o varză murată! Domnule...îmi trebuie pentru sarmale, ştiţi dumneavoastră...! Dar să fie bună de sarmale că altfel îmi dă nevastă mea cu ea în cap.

Vânzătorul alege una cu grijă, mi-o arată triumfător, categorig nu pentru a-mi da acordul, ci pentru a se făli cu alegerea făcută, după care o câtăreşte şi mi-o întinde, ambalată într-o pungă de plastic.

- Să treceţi mâine să-mi spuneţi cum a fost varza, îmi zice el cu siguranţa specialistului care ştie că alegerile lui sunt cele mai bune.

Acasă primesc şi verdictul. Varza este bună. Şi nu pot să nu-i mulţumesc în gând vânzătorului rumen în obraji pentru solidaritatea de care a dat dovadă.

3 comentarii:

Bianca Popa spunea...

Recomandarile mult prea greu de memorat si insusit la cumparaturi de catre un barbat erau de fapt simple, draga sotule: sa fie potrivita, sa fie acrisoara si nu foarte sarata, sa aiba foi subtiri nu groase si cu prea multe nervuri si numai bune incit dintr/o foaie sa iasa doua sarmale. Le/am scris ca sa le ai in minte data viitoare! Ha ha!

Răzvan Popa spunea...

Voi apela la aceeasi solidaritate care s-a dovedit ca functioneaza perfect!

Marius Ola spunea...

Îmi făcui poftă domnule de sarmale şi, tare îmi e, că nu prea o să apuc prea curând să mănânc... :)