Recent Posts

miercuri, 26 ianuarie 2011

Plângere penală împotriva conducerii RAT

Textul de mai jos este un comunicat trimis către presa locală ca urmare a refuzului conducerii RAT Braşov de a spune foarte clar câţi bani încasează din activitatea de ridicat autovehiculele parcate ilegal.
Exceptând ziarul Braşovul Tău, celelalte trei cotidiene din oraş au considerat că nu se cade să-l deranjeze foarte tare pe primar şi pe supuşii săi subordonaţi.

PSD Braşov îl somează public pe managerul RAT Braşov, Augustin Pulpea să prezinte în termen de 24 de ore datele referitoare la procentul pe care regia îl încasează din concesionarea către două societăţi private a serviciului de ridicare a autovehiculelor parcate neregulamentar. În caz contrar ne vedem nevoiţi să-i facem plângere penală lui Augustin Pulpea pentru încălcarea Legii nr. 544 privind liberul acees la informaţii de interes public pentru tăinuire şi pentru abuz în serviciu. În egală măsură îl considerăm vinovat de aceste lucruri şi pe primarul George Scripcaru pe care îl acuzăm de complicitate.

PSD Braşov a solicitat RAT Braşov, în baza Legii nr. 544 privind liberul acces la informaţii de interes public, să facă publice datele legate de contractul de concesiune pentru activitatea de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar pe domeniul public. Dovedind o lipsă totală de transparenţă, RAT Braşov refuză să prezinte documentele drept pentru care suntem dezlegaţi de a mai acorda prezumţia de nevinovăţie. Astfel, considerăm că refuzul de a respecta legea este determinat de una din următoarele cauze:

1. Procentul pe care îl încasează RAT este foarte mic, iar majoritatea banilor sunt dirijaţi prin cele două societăţi de casă ale Primăriei către PDL Braşov pentru susţinerea campaniei electorale – Acţiunea „bani pentru partid”.

2. RAT Braşov nu încasează nimic din concesionarea acestei activităţi. Declaraţiile primarului George Scripcaru potrivit cărora activitatea de ridicare a fost mutată din subordinea Primăriei în cea a RAT, fiind doar de imagine, acţiunea având ca principal scop acoperirea jafului şi a deturnării de fonduri ce au loc la RAT şi produc pierderi de milioane de euro.

De altfel, modul în care conducerea RAT Braşov împreună cu Primăria înţeleg să respecte legea arată foarte clar dispreţul pe care îl au faţă de cetăţenii acestui oraş care contribuie la bugetul local cu taxe şi impozite.

0 comentarii: