Recent Posts

joi, 24 februarie 2011

Lupta cu balaurul


O reprezentare "artistică" a ceea ce fac eu. De la stânga la dreapta: George Scripcaru - Miklos Gantz - Augustin Pulpea

luni, 21 februarie 2011

Bancuri reale cu olteni

Citeam astăzi o ştire pe realitatea.net cum fotbalistul craiovean Claudiu Răducanu a ajus la sapă de lemn. Cică nevasta şi soacra l-au uşurat de 1,5 milioane de euro. Şi până la finalul ştirii nu am înţeles cum de un om poate fi atât de idiot şi credul să-şi treacă toată de averea de peste un milion de euro pe numele soacrei. Dar până la urmă m-am lănurit:

„Claudiu Răducanu a devenit celebru datorită perlelor sale. El a spus că şi-ar dori să locuiască într-un blocnotes, că ar vrea să îşi cumpere o maşină iaht, iar despre caniculă credea că este un criminal în serie. În 2004, pe când era legitimat la Espanyol, la Madrid, au avut loc atentate teroriste. Fotbalistul craiovean a crezut tot timpul ca la televizor vede un film de acţiune.”

marți, 15 februarie 2011

Cetăţeanul Braşovului

Pentru că „specialiştii” din Primăria Braşov interpretează legile după cum îi convine lui George Scripcaru am schimbat şi eu strategia. Adică...Primăria refuză să răspundă la solicitările pe baza Legii nr.544 privind liberul acces la informaţii de interes public făcute în numele PSD Braşov şi motivează ca a trimis răspunsurile persoanei fizice semnatară a adreselor. În pofida faptului că în solicitările respective se specifică foarte clar care este adresa de corespondenţă.

Aşa că am refăcut toate solicitările în numele unui „cetăţean al Braşovului”, Răzvan Popa.vineri, 4 februarie 2011

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnule Primar GEORGE SCRIPCARU,

Vă solicit public să interveniţi, în calitate de şef al Executivului Primăriei Braşov, pentru ca directorul RAT Braşov, Augustin Pulpea, să respecte legea. Principiul transparenţei în administraţia publică trebuie să fie respectat de toate instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local şi a Primăriei atâta timp cât în discuţie se află bani publici.

Plec de la premisa că nu aveţi cunoştinţă despre faptul că managerul regiei de transport tratează cu un dispreţ total atât legea cât şi cetăţenii acestui oraş. Şi pentru o bună şi corectă informare vă înştiinţez că am solicitat, în baza Legii nr.544 privind liberul acces la informaţii de interes public, să ni se spună care este procentul pe care RAT îl încasează ca urmare a concesionării serviciului de ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe domeniul public. Conducerea regiei de transport refuză cu obstinaţie să ofere această informaţie fără un motiv temeinic încălcând în mod flagrant legea. Este greu de înţeles care este raţiunea pentru care managerul RAT ţine ascunse informaţii de interes public, fapt care nu face altceva decât să alimenteze zvonurile conform cărora banii rezultaţi din această activitate sunt dirijaţi în interese personale şi de grup. Vorbim despre fonduri publice şi despre dreptul legitim al cetăţenilor Braşovului de a cunoaşte ce se întâmplă cu banii lor.

Domnule primar, sunteţi preşedintele PDL Braşov, formaţiune politică ce deţine majoritatea în Consiliul Local. Aveţi obligaţia morală şi legală să vegheaţi ca instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local şi a Primăriei Braşov să respecte legea şi să funcţioneze corect în interesul cetăţenilor. Poate că anii îndelungaţi pe care Augustin Pulpea i-a petrecut la conducerea RAT Braşov l-au făcut să uite că este managerul unui serviciu public şi primii în faţa cărora trebuie să dea socoteală sunt cetăţenii.

Vă cer în mod direct şi fără nici un fel de ocolişuri să vă delimitaţi de comportamentul abuziv, arogant şi plin de dispreţ al managerului Augustin Pulpea şi să dispuneţi respectarea Legii nr.544 de către conducerea regiei locale de transport astfel încât braşovenii să ştie câţi bani câştigă RAT ca urmare a concesionării activităţii de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal pe domeniul public.

Iar pentru modul în care Augustin Pulpea înţelege să respecte legea şi pe cetăţenii Braşovului vă cer să-l demiteţi de urgenţă sau să-şi prezinte singur demisia în faţa Consiliului Local.

Domnule primar, închei prin a vă atrage încă odată atenţia că aveţi datoria, în primul rând faţă de braşoveni, de a face ordine la RAT Braşov, iar acceptarea unui asemenea comportament din partea celor care conduc regia vă face în egală măsură răspunzător, dacă nu din punct de vedere legal, atunci moral cu siguranţă.