Recent Posts

vineri, 4 martie 2011

Munţii noştri aur poartă...

Mă uitam ieri la o ştire pe ProTV în care se arăta că România deţine zăcăminte de aur şi cupru în valoare de aproximativ 50 miliarde de dolari. Şi era prezentată cea mai recentă descoperire a unei firme canadiene – evident – de cercetare care a identificat un zăcământ virgin de aur şi cupru cu o valoare estimată de 12 miliarde de dolari.

Partea incredibilă acum începe. Cu toate că deţine o asemenea avere, România nu are dreptul de a folosi aurul în scop investiţional pentru că a pierdut dreptul de a ştanţa lingouri. Asta din cauza unui scandal de corupţie la privatizarea singurei societăţi din ţară care avea o asemenea licenţă. Cu alte cuvinte, imensa bogăţie care ne aparţine este exploatată de alţii, iar nouă ne revin firmiturile de la masa lor. Stau şi mă întreb cam cum se pune problema interesului naţional în acest caz.

3 comentarii:

Sorin spunea...

Da, nicio zi fara descoperiri, asa e? Am gasit si eu pe aici prin coclauri o Enciclopedia Britannica din 1969, volumul 15 parca, litera R, pagina dedicata tarii "Rumania" cum i se spunea atunci - cel mai mare producator european de petrol, cel mai mare exportator de ovine, si multe altele "cel mai, cea mai".... Sunt curios cite or mai fi valabile dupa 50 de ani...

Anonim spunea...

nu imi amintesc bine daca era o zicala sau versuri ditr-o poezie.Muntii nostri aur poarta,Noi umblam din poarta-n poarta.morala:avem o tara bogata cu munti bogati,mult teren agricol,cu un relief variat,iar NOI,tinerii acestei tari,poporul roman,umbla in tari(la porti),straine cautind solutii de supravietuire,in loc sa fi putut ramine in tara noastra la casele noastre cu cultura si traditiile noastre.

Răzvan Popa spunea...

Suntem o tara bogata...dar nu pentru noi. Din păcate pentru altii! Nu stim sa ne aparam interesele asa cum trebuie...