Recent Posts

joi, 16 iunie 2011

Lumea reală

În timp ce întreaga naţiune se frământă cu reîmpărţirea teritorială şi toată lumea e cu ochii pe scena politică, există oameni care au şi alte preocupări. Nu mulţi, dar există. Un cetăţean a străbătut tot oraşul într-o după amiază pentru a-mi semnala un fapt extrem de deranjant pentru propria-i persoană. Activitatea administratorului asociaţiei de bloc.

Din fericire pentru individul în cauză supărarea distinsului concetăţean nu era îndreptată exclusiv asupra lui. Era împărţită aproape în mod egal cu preşedintele de asociaţie.

Omul era profund deranjat în primul rând de faptul că la factura de întreţinere, calculată lunar de împricinatul administrator, sunt adăugate şi pierderile la apă rece. “Pe ce bază se calculează aceste pierderi şi unde se duc banii? Ăştia îi bagă ei în buzunar!”. Iar plângerile nu se opresc aici. Trecem la un alt element de pe factură sau mai exact de pe lista cu cu cheltuielile comune ce se afişează în scara blocului. “Îmi calculează ei mie 0,063 de ron pe metru pătrat pentru casier şi o,75 ron/mp pentru administrator. Cică astea sunt salariile lor. Cum să-mi calculeze pe mp? Nu e corect…Ar trebui să se stabilească o sumă pe fiecare apartament”

El este ferm convins că la asociaţia de proprietari în cauză se petrec nereguli. Şi îmi prezintă concluziile unei anchete personale cu privire la evoluţia statutului social şi material al administratorului şi a preşedintelui de asociaţie. “De când a fost pus acest domn la asociaţie, acum trei ani şi jumătate, s-a îmbogăţit. De la un hârb de Dacie a trecut la Skoda. De unde bani? Are doi copii minori de crescut! Nevasta nu lucrează! Iar el se ocupă doar de asociaţie! De unde a avut bani? Din ce fură de la noi! Şi preşedintele e la fel. Ăştia sunt mână în mână! Fi-su schimbă maşinile săptămânal. Tot la o săptămână îl văd cu altă maşină…Aşa ceva e prea de tot!”

Şi continuă să-mi explice despre demersurile pe care le-a făcut la Primărie, cum sunt toţi în cârdăşie şi se acoperă unul pe celălalt, dar şi despre decizia pe care a luat-o de a nu mai plăti pierderile la apa rece.

0 comentarii: