Recent Posts

duminică, 20 iulie 2014

Scrisul....bată-l vina...

Încerc o revenire în blogosferă. Însă stau în fața calculatorului și încă mă gândesc cum trebuie să procedez. Care ar fi cea mai bună abordare? Să fac o introducere? Sau să scriu un text, pur și simplu, și să îl postez așa cum făceam cu ani în urmă? Îmi pare tare complicat. Și parcă nu se leagă. Nici cuvinte, nici idei....Mă uit cu invidie la blogării care scriu cu aceeași însuflețire ca la început, dar mă apucă tristețea când văd în blogrol nume ale celor care azi nu mai sunt printre noi. Dar care la vremea lor au scris mult, bine și cu plăcere. Foști colegi de breaslă de care îmi voi aduce aminte întotdeauna cu plăcere.
De la ultima mea postare pe blog și până azi a trecut un an și jumătate, iar de la prima cinci ani și jumătate. Mi-am făcut blog pe când eram în spital. De plictiseală sau poate pentru că era la modă. Sau pentru că încă nu mi se atrofiaseră cu totul instinctele unei îndeletniciri care îți intră în sânge și de care nu mai poți scăpa.
Și iată că în loc să reîncep într-o notă mai optimistă, îmi transpun în cuvinte frustrările legate de faptul că lipsa exercițiului scrisului îmi dă bătăi de cap. Odată cineva mi-a dat un sfat pentru a deveni un blogger bun. Cică trebuie să scrii în mod constant. Nu contează cât de mult și cât de bine, ci doar să postezi în mod regulat. Poate fi o formulă a succesului, însă niciodată nu am căutat succesul de pe urma postărilor pe blog. Doar plăcerea de a împărtăși altora din cele trăite de mine și uneori unele sentimente, opinii sau păreri. Mai pătimașe sau nu, subiective cu siguranță, dar întotdeauna asumate și argumentate.
Sigur, dacă ne uităm la social media din zilele noastre se poate spune că blogul este o chestiune învechită. Vremea lui de glorie a trecut. Eu nu cred asta. Așa cum nu cred că ziarele clasice, tipărite, vor dispărea. Așa cum radioul nu a dispărut după apariția televiziunii, iar televiziunile nu au dat faliment după apariția internetului. Așa cum cartea tipărită nu a fost aruncată la coș după apariția ebook –ului ecologic și prietenos cu mediul.
De la ultima mea apariție și până acum a trecut ceva vreme. S-au petrecut evenimente bune și rele, profesionale și personale. Unele pot fi scrise, altele nu merită. Încă mă gândesc dacă are rost să scriu ceva dint-o perioadă pe care nu știu unde să o încadrez: la reușite sau la eșecuri. De discutat ar fi multe, cu nuanțe și tușe, care poate ar lămuri unele aspecte, însă toate trebuie să-și aștepte vremea lor... Eu am și timp și răbdare...alții nu mai au!


0 comentarii: