Recent Posts

joi, 28 octombrie 2010

Zece soluţii pentru ieşirea din criză

Având în vedere capacitatea extraordinară a naţiei române de a sta liniştită sub un bocanc ferm plasat pe grumaz, propun un set de 10 măsuri, foarte nepopulare şi profund nepopuliste, dar absolut necesare pentru ieşirea din criză.
1. Să fie eliminată definitiv vârsta limită de pensionare. Fiecare român să muncească atâta timp cât este în putere. Se elimină în felul acesta o cheltuială inutilă cu plata pensiilor.
2. În sistemul bugetar să nu mai existe salarii. Toţi angajaţii de la stat să presteze muncă voluntară un cincinal întreg. Măsura se va repeta odată la 10 ani.
3. Salariul minim pe economie să nu depăşească 100 ron.
4. Angajatorul să aibă drepturi absolute asupra angajatului. Drept de viaţă şi de moarte precum şi dreptul primei nopţi. De asemenea, copii angajaţilor vor fi obligaţi să lucreze la acelaşi patron ca şi părinţii.
5. TVA să fie 50%
6. Să fie scoase în ilegalitate sindicatele, Realitatea TV, Antena 3, precum şi orice partid politic sau organizaţie cu excepţia PDL. Singurele posturi TV acreditate pentru a oferi poporului ştiri politice rămân B1 TV şi TVR.
7. Traian Băsescu să fie proclamat preşedinte pe viaţă, cu dreptul de a-şi numi succesorul. Astfel se elimină cheltuielile inutile cu procesul electoral pentru alegerea preşedintelui.
8. Se dizolvă Parlamentul. O extraordinară economie la bugetul de stat. Guvernul preia şi rolul de legislativ. Legile sunt doar trimise promulgării către preşedinte. Se desfiinţează Curtea Constituţională pentru că nu mai are obiect de activitate.
9. Se interzice cu desăvârşire orice manifestare de protest. Fac excepţie cazurile în care poporul doreşte să-şi exprime mulţumirea şi admiraţia faţă de conducător.
10. Primarii municipiilor reşedinţă de judeţ se numesc direct de primul ministru, după o aprobare prealabilă a Preşedinţiei. În felul acesta se elimină o serie întreagă de cheltuieli foarte mari şi inutile cu procesul electoral local.
Am ferma comvingere că acest prim set de măsuri, adoptate într-un timp foarte scurt, vor transforma România în prima putere economică a Europei, va fi invitată să facă parte din G8, Rusia ne va furniza gratuit gaze naturale, iar Obama va lua lecţii de la Băsescu despre cum se administrează o ţară aflată în criză.

duminică, 24 octombrie 2010

Eterna şi fascinanta Românie

Premieră mondiala! În România va exista primul guvern în funcţie care trece de o moţiune de cenzură fără nici un vot pentru. Adică o parte a poporului reprezentat în Parlament vrea ca actualul Guvern să plece, iar cealaltă parte nu se pronunţă. Tipic românesc! Românul nu se prea exprimă tranşant într-o chestiune sau alta. Preferă să se scalde în ape tulburi, să fie duplicitar. Să se dea bine cu toată lumea.
Pai dacă moţiunea de cenzură condamnă practicile actualului Guvern. Dacă opoziţia susţine că Guvernul nu mai face faţă şi trebuie demis, iar puterea se apără susţinând public contrariul...cum naiba vine asta să nu votezi moţiunea. Să nu voteze exact ceea ce ei susţin la nivel declarat. „Guvernul este bun, avem nevoie de măsurile implementate de Executiv, dar nu-i acordăm votul de încredere! De fapt nu-i acordăm nici un vot!” – Cam în felul acesta sună raţionamentul puterii. Cu alte cuvinte, atunci când parlamentarii PDL, UDMR şi UNPR vor da ochii cu electoratul din colegii (nu se pot ascude la nesfârşit) vor explica senini că ei nu au votat pentru a fi menţinut în funcţie acest guvern. Şi pot să pun pariu de pe acum că 80% din poporul cu care vor lua contact, va considera că demersul lor este justificat şi absolut corect. Probabil că aceeaşi reţetă va fi aplicată şi în cazul asumării răspunderii pe controversata Lege a educaţiei.
Într-o ţară în care poporul acceptă cu supunere şi pioşenie ca guvernul să-i taie mai mult de un sfert din venituri, într-o ţară în care cel care plesneşte peste gură un copil este reales preşedinte, într-o ţară în care parlamentarii votează legi din greşeală – nu este nimic anormal ca un guvern să rămână în funcţie fără nici un vot de susţinere.