Recent Posts

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Îi este frică!

Primarului George Scripcaru a început să-i încolţească în suflet teama că nu este veşnic. Că există posibilitatea să nu mai câştige alegerile, să nu mai aibă majoritate, iar partidul pe care-l reprezintă să nu mai câştige alegerile în toamnă. Ideea mortalităţii….politice îşi face tot mai adânc simţită  prezenta în conştiinţa actualului primar.
Primul semn al acestui sentiment neplăcut este că în şedinţa Consiliului Local de luni se propune înfiinţarea funcţiei de “administrator public”. Acesta este un cetăţean – un tehnocrat – care se ocupă practic de administrarea oraşului. Pe modelul “city manager”-ului din Anglia. Potrivit legii, omul primeşte atribuţii şi delegări de competenţe în limitele pe care le stabileşte primarul.
Amănuntul care mă face să cred că lui Scripcaru a început să-i fie frică este că de această soluţie administrativă se vorbeşte de prin 2008. Ba chiar a fost prinsă într-o lege care modifică şi completează Legea Administraţiei Publice locale. Întrebarea absolut firească este – “De ce Primăria Braşov optează doar acum pentru administratorul public, în condiţiile în care municipii similare din ţară îl au de ceva vreme?”. Răspunsul: “Pentru că este an electoral şi pentru că lui Scripcaru îi este teamă că va pierde alegerile. Nu vrea să-şi mai asume răspunderea pentru unele decizii.”
Ţinând cont de faptul că o mare parte din activităţile curente ale oraşului – deszăpezire, întreţinere drumuri, salubritate, lucrări de infrastructură, reabilitare domeniu schiabil, administrare domeniu schiabil – sunt prestate de o singură societate, propun numirea patronului acelei societăţi în funcţia de administrator public.

2 comentarii:

Anonim spunea...

OOo, dar vai ... numai ce ar auzi de Leonte cred ca i s-ar face frica oricarui primar ...darmite sa-l si vada...Noroc ca pe Leonte asta al nostru nici nu-l auzi, nici nu-l vezi..

Răzvan Popa spunea...

Un om capabil nu trebuie să urle cât îl ţin bojocii pentru a arăta că este mai bun decât un altul.
Scripcaru poate pierde pe mai multe planuri. El ca primar, majoritatea în Consiliul Local şi majoritatea în Parlament. Iar atunci nu va mai fi nimeni care să-i acopere porcăriile care nu sunt puţine.