Recent Posts

duminică, 26 octombrie 2008

Povestea primarului păcălit de "vulpe"

EA
Deloc frumoasă, dar întreprinzătoare şi cu tupeu. Fără complexe de a trece dintr-un pat în altul după cum îi dictează interesul a ajuns destul de sus. A început, ca orice novice, cu un directoraş de pe la Finanţe. Se întâmpla cu ceva ani în urmă. Probabil că omul a fost mulţumit de prestaţie, aşa că i-a facilitat angajarea la un ziar local de largă circulaţie. Tenace, fără să abdice de la „principiile” ei, fata a ajuns chiar şefă de departament. Dar ambiţiile erau mult mai mari ca să poată fi îngrădite cu atâta nepăsare. Următoarea staţie...un american (spun gurile rele). S-au vizitat de câteva ori, au mai făcut un alta, dar cum avantajele nu erau pe măsură, a constatat că dragostea la distaţă nu ţine. Iar ca focul să nu se stingă l-a găsit pe unul de pe la un post de radio local care-l ţinea aprins. Dar ochii care nu se văd, se uită. A terminat şi cu americanul, drept pentru care nu mai avea nevoie nici fochistul radiofonic. N-a pierdut vremea pentru că, nu-i aşa, timpul înseamnă bani. L-a prins în mrejele ei pe un anume preşedinte de judeţ. Deşi avea o gândire aristotelică omul nu a rezistat şi i-a dat ce a vrut. Un post călduţ la trustul lui de presă. Colaborare dintre cei doi nu a durat mai mult de un an, după care păsărica şi-a luat zborul către un cuib mai bine plasat şi cu posibilităţi multiple.

EL
Băiat de la ţară, moldovean de rasă şi ambiţios, a intrat în politică direct din secţia uzinei în care activa ca muncitor necalificat. Anii au trecut, s-a mai cizelat, a învăţat câteva cuvinte noi şi soarta l-a aruncat în fruntea unei organizaţii de partid, iar de acolo direct în fotoliul de primar al unui oraş de munte din România. Om la casa lui, însurat şi cu copil, avea un singur complex: prenumele. Nu suna pe măsura funcţiei şi ambiţiilor sale. Era mult prea din popor. S-a hotărât să-l schimbe cu un altul ceva mai burghez potrivit pentru primul bărbat al oraşului. Două lucruri au fost importante pentru el după ce s-a instalat în funcţie: să toarne asfalt şi să strângă avere. Debitul cu care curgea asfaltul pe străzile oraşului era direct proporţional cu volumul conturilor din bănci. Şi pentru că situaţia materială îi permitea, s-a mutat din apartament în vilă, şi-a trântit şi un trust de presă (televiziune şi ziar) şi ...a continuat să toarne asfalt.

EA şi EL
Pe EL a pus ochii EA. Ce importanţă are că e însurat. O nimica toată. Un mic obstacol peste care poate trece foarte uşor. Nu contează că omul care o fixaţie pentru sensuri giratorii. Doar nu e oraşul ei. Să facă ce-l taie capul. Nici măcar nu o încurca faptul că fondul lui lexical îl depăşea cu puţin pe cel al unui copil de clasa I. Cu cât vorbea mai puţin cu atât era mai bine. EA se uita la EL şi vedea premiul cel mare. EL a fost primul care a primit ce dorea. După care a început să dea. I-a dat conducerea televiziunii şi a ziarului. I-a dat voie să controleze toată publicitatea din oraş printr-o firmă care are contracte grase cu Primăria. I-a dat voie, într-o seară, în dormitor, să-i modifice listele cu candidaţi la alegerile locale. Şi totuşi pentru EA nu era îndeajus. Vroia totul. Vroia să devină prima doamnă a oraşului. Vroia să vadă scris pe spatele gunoierilor „ La Mulţi Ani, domnule şi doamnă primar”.
I-a cerut să divorţeze. EL a refuzat. EA a insistat. EL a refuzat din nou. EA a trecut la ameninţări că va da totul în vileag, că va face publice toate cele pe care le ştie despre EL, iar cu glas mieros l-a sfătuit că nu ar fi tocmai indicat ca aşa ceva să i se întâmple. Nu de alta, dar ar dăuna grav carierei lui politice.
În cele din urmă omul a cedat stăruinţelor şi-a dat nevasta afară din vilă şi plăteşte pensie alimentară. Dar EA nu a devenit încă prima doamnă a oraşului...nu cu acte în regulă.

PS.Orice asemănare cu persoane şi fapte din viaţa oraşului este reală şi intenţionat descrisă mai sus!

10 comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesanta lectura, Razvan. Singura problema ar fi ca, probabil din lipsa de spatiu sau timp, nu ai reusit treci in revista toate relatiile ei. Ca daca e sa ne luam dupa ce ai scris tu, ea si Elena Udrea sunt cele mai "timide" fete. Elena a avut doar doi barbati, iar fata numai trei, in afara de actualul ales. Si din cate umbla vorba prin targ, a facut multe victime de-a lungul timpului.

Răzvan Popa spunea...

Dacă mă apucam sa înşir tot ce a "păpat" fata nu îmi ajungeau trei zile. Le-am menţionat doar pe cele mai importante

Ovidiu Eftimie spunea...

Ieri, pe la lansarea PDL, doamna era tot o sfârlează. Dădea ordine, aranja mese, umbla îmbrăcată foarte penibil, ţuguia din buze, îţi închipui tabloul. Iiii era o plăcere să o vezi.

Iar noi, răutăcioşii de ziarişti, stăteam pe margine şi ne tot râdeam de doamna. Elena Ceau 2.

Răzvan Popa spunea...

Nu avei pic de respect...

Anonim spunea...

Lasa ca ai vazut ca de cand se zvoneste ca sunt impreuna, stie si domnul cum se face presa. Cum sa dai sincronul, care sunt etapele redactarii unei stiri. Oare ei fac dimineata si seara sedinta de redactie???

Răzvan Popa spunea...

Sigur fac şedinţe ...dar nu cred că în redacţie

Anonim spunea...

citez :"EL se uita la EA şi vedea o partidă bună de sex"
ati innebunit sau nu ati vaz't'o de aproape? aia e buna de ceva? ca pana si leana parca avea un efect scontat asupra organului de stat....pe cand cucoana, e, vorba poporului " moartea ......"

Sebeni spunea...

cicalete,cicalete! ma provoci si nu e bine. oooof, de ce s-o fi abolit libertatea aia de exprimare,ca de ar mai fi functionat as fi zis si io vreo doua....hmmmm!

Anonim spunea...

Am o problema cu memoria, si tocmai de aia intreb: cum se numea personajul de Finante, care nu are nici o asemanare cu realitatea orasului nostru? Nu de alta, dar in anumite discutii mi se cer amanunte picante, iar mie imi scapa tot timpul inmitialele tipului. Asta, in contextul in care vine vorba de boala lui EL - EA, care pe deasupra este Cancer, zodical vorbind. EA are deja doi la activ pe pomelnicul celor din nefiinta, bineinteles dupa ce le-a aratat cum se face un stand-up profy, cu plata in natura.
Si ar mai fi una, cunosc povestirea intr-o varinta in care EL nu si-ar fi dat afara ex-nevasta din vila, pentru singurlul motiv ca nu este trecuta pe numele lui, iar hardughia opulenta se afla ca obiect in dosarul de partaj. Asadar a plecat el. Stie cineva unde? Ca astfalt pentru o alta viluta s-ar cam turnat.


Pseudonimul lui Tudor Blaga

Anonim spunea...

O asemanare cu Ceauş: şi de el ziceau că are conturi şi bani...dar cine a văzut dovada. Aşa şi aici, dacă fură, unde-i pune?