Recent Posts

vineri, 4 februarie 2011

SCRISOARE DESCHISĂ

Domnule Primar GEORGE SCRIPCARU,

Vă solicit public să interveniţi, în calitate de şef al Executivului Primăriei Braşov, pentru ca directorul RAT Braşov, Augustin Pulpea, să respecte legea. Principiul transparenţei în administraţia publică trebuie să fie respectat de toate instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local şi a Primăriei atâta timp cât în discuţie se află bani publici.

Plec de la premisa că nu aveţi cunoştinţă despre faptul că managerul regiei de transport tratează cu un dispreţ total atât legea cât şi cetăţenii acestui oraş. Şi pentru o bună şi corectă informare vă înştiinţez că am solicitat, în baza Legii nr.544 privind liberul acces la informaţii de interes public, să ni se spună care este procentul pe care RAT îl încasează ca urmare a concesionării serviciului de ridicare a autoturismelor parcate ilegal pe domeniul public. Conducerea regiei de transport refuză cu obstinaţie să ofere această informaţie fără un motiv temeinic încălcând în mod flagrant legea. Este greu de înţeles care este raţiunea pentru care managerul RAT ţine ascunse informaţii de interes public, fapt care nu face altceva decât să alimenteze zvonurile conform cărora banii rezultaţi din această activitate sunt dirijaţi în interese personale şi de grup. Vorbim despre fonduri publice şi despre dreptul legitim al cetăţenilor Braşovului de a cunoaşte ce se întâmplă cu banii lor.

Domnule primar, sunteţi preşedintele PDL Braşov, formaţiune politică ce deţine majoritatea în Consiliul Local. Aveţi obligaţia morală şi legală să vegheaţi ca instituţiile aflate în subordinea Consiliului Local şi a Primăriei Braşov să respecte legea şi să funcţioneze corect în interesul cetăţenilor. Poate că anii îndelungaţi pe care Augustin Pulpea i-a petrecut la conducerea RAT Braşov l-au făcut să uite că este managerul unui serviciu public şi primii în faţa cărora trebuie să dea socoteală sunt cetăţenii.

Vă cer în mod direct şi fără nici un fel de ocolişuri să vă delimitaţi de comportamentul abuziv, arogant şi plin de dispreţ al managerului Augustin Pulpea şi să dispuneţi respectarea Legii nr.544 de către conducerea regiei locale de transport astfel încât braşovenii să ştie câţi bani câştigă RAT ca urmare a concesionării activităţii de ridicare a autovehiculelor parcate ilegal pe domeniul public.

Iar pentru modul în care Augustin Pulpea înţelege să respecte legea şi pe cetăţenii Braşovului vă cer să-l demiteţi de urgenţă sau să-şi prezinte singur demisia în faţa Consiliului Local.

Domnule primar, închei prin a vă atrage încă odată atenţia că aveţi datoria, în primul rând faţă de braşoveni, de a face ordine la RAT Braşov, iar acceptarea unui asemenea comportament din partea celor care conduc regia vă face în egală măsură răspunzător, dacă nu din punct de vedere legal, atunci moral cu siguranţă.

4 comentarii:

laur1985 spunea...

Salut!

As fi interesat sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Articolele vor arata ca primele doua de pe www.blogreflex.ro (cele legate de Pariuri-x). Articolele vor fi facute de mine si vor contine patru linkuri (trei intr-un articol, unul in al doilea articol). Daca esti interesat/a astept un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com cu adresa blogului si un pret pentru care esti de acord sa le postezi.

O zi buna!

Anonim spunea...

Da de când Purcăreniul e cartier al Brașovului, stimabile ?

Răzvan Popa spunea...

Stimabile...daca ti ai spune numele si nu te ai ascunde in spatele anonimatului poate ca ti as explica.
Dar asa...nu ma obosesc!

Dorin spunea...

Salut - ai făcut și altceva cu scrisoarea asta, ai publicat-o și undeva vizibil, ai trimis-o și ca și adresă către primărie?