Recent Posts

miercuri, 18 ianuarie 2012

Studenţilor braşoveni nu le place opoziţia

Citesc pe Mediafax un extraordinar comunicat de presă din partea asociaţiei studenţilor de la Universitatea Transilvania în care se explică care sunt motivele pentru care studenţii nu se alătură mişcărilor de protest. Că sunt manipulări politice, că ei sunt solidari cu cei care îngheaţă prin Piaţa Sfatului, că resping actele de violenţă. Dar că nu ies în stradă pentru că nenorociţii de politicieni vor să-i manipuleze şi să-i politizeze.
Nu ştiu dacă era nevoie să-şi justifice nonreacţia. Ştiu însă că în ultimii ani, coincidenţă sau nu, de vreo opt ani, studenţii braşoveni nu au nici o nemulţumire. Nici faţă de autorităţile locale, nici faţă de conducerea Universităţii şi nici faţă de măsurile ministrului Învăţământului sau ale Guvernului.
Întotdeauna această asociaţie condusă de unul a cărui nume nu l-am reţinut niciodată este foarte mulţumită. Studentul braşovean acceptă resemnat şi apatic majorări de taxe de cămin. Acceptă cu fruntea sus declasificarea universităţii în care învaţă şi nu are în general prea multe idealuri. Democraţie, totalitarism, respectarea Constituţiei sau statul de drept sunt noţiuni mult prea abstracte. Pentru ei e mai comod să stea la căldurică şi să emane câte un comunicat din când în când prin care să explice detaliat şi cu lux de amănunte nonreacţia şi apatia. De unde trag concluzia că studenţilor braşoveni le place mai mult, ca stare de fapt,  puterea decât opoziţia.

10 comentarii:

Dudu spunea...

Preşedintele ASUT (Asociaţia Studenţilor din Universitatea Transilvania) este membru PDL, chiar şi apare într-un video de promovare a tineretului PDList. Ah! Şi-l cheamă Laurenţiu Lukacs.

Acum se leagă?

claud!u spunea...

Poate ca Universitatea Transilvania a reusit ceea ce si.ar fi dorit guvernantii tarii.. Sa "formeze" o generatie de tineri care sa aibe asteptari putine si sa fie usor de multumit. Studentii brasoveni se pare ca au propria realitate si pentru a se trezi au nevoie de un foc, nu de o scanteie.

Răzvan Popa spunea...

@Dudu...
Că este membru PDL e treaba lui...poate că aşa simte el. Problema este cu restul studenţilor care fac parte din Asociaţie...înseamnă că şi lor le place.
@Claudiu...
Universitatea Transilvania chiar a reuşit să formeze generaţia de tineri de care spui

Dumitru spunea...

Vai...vai!!Studentul braşovean moare de fericire sa se arate impreuna cu infractorul, interlopul si ucigasul Maior Lazar Dorin. Daca unul ca dumneata ai avea putin respect pentru orasul Brasov, asa cum spui, l-ati da afara macar din PSD pe nenorocitul asta de Maior . Pai cum sa iasa lumea sa manifesteze, pentru ce, pentru golaniile fabrica de certificate ale lui Maior....la asta v-ati gandit???

Anonim spunea...

Problema nu este numai a studentilor brasoveni.....chiar daca s-au majorat taxele de cazare, taxele de studii si s-au micsorat bursele, chiar daca in zilele de proteste au fost jandarmi in campusurile universitare si opreau orice grup mai mare de 4 studenti....chiar au iesit cativa zilele trecute. Problema este a noastra a tuturora si, culmea, numai cateva sute au iesit in strada!!! Din aproape 250.000 de brasoveni - cam cati are brasovul in momentul de fata - doar cateva sute au iesit in strada! La UNITBV sunt vreo 15.000 de studenti din care au iesit zilele trecute aproximativ 100. Putini, intr-adevar! Putini!!! Dar brasovenii unde se ascund??? sau restul populatiei - nu ati vazut?! Basescu vrea in strada 5 milioane ca sa discute "predarea armelor"!!

Răzvan Popa spunea...

@Dumitru....

Lumea nu trebuie să iasă pentru Maior, Popescu sau Ionescu. Ci pentru o idee, un principiu sau pentru a schimba o stare de fapt. "Studentul" braşovean de care vorbeşti, acum are o problemă cu Maior, are o problemă cu politizarea şi orice altceva, numai cu puterea, locală sau centrală, nu are nici o problemă.
Am respect faţă de acest oraş şi faţă de locuitorii lui mai mult decât cei care au furat tot ce se putea fura...

Anonim spunea...

Acest individ care se autointituleaza presedinte de asociatie nu este decat un escroc si un tepar cu vechime la carnetu' portocaliu! LuCACI , CACI despre el este vorba , nu mai este student la Transilvania de doi ani, deoarece A RAMAS REPETENT de doua ori!
Verificati cine este cu adevarat presedintele ASUT la Registrul Asociatiilor si Fundatiilor si verificati cate procese are acest ASUT , pentru tepele date!

Dumitru spunea...

Nu mi-ai raspuns la o intrebare ...DE CE IL TOLERATI PE MAIOR in PSD??? DE CE il lasati sa pozeze in lider popular? Tu, Razvan Popa, nu te rusinezi sa fii coleg cu MAIOR_??

Răzvan Popa spunea...

@Dumitru

Ceea ce face Maior nu este în numele PSD. Acţiunile sale din stradă le face în numele asociaţiei de revoluţionari pe care o conduce.
Mă ruşinez în măsura în care îmi este ruşine că sunt concetăţean cu Scripcaru, în măsura în care unul la Ion Gonţea este prefect judecat penal, în măsura în care un semidoct precum Chiricheş reprezintă interesele comunităţii în CL...şi exemplele pot continua.
Dacă mă întrebi pe mine personal nu a fost decizia mea ca Maior să fie reprimit în partid şi nu este decizia mea ca acest să fie dat afară.

inchiriere covor rosu spunea...

Oamenii ies in strada ca sa-si strige nemultumirea, dar nu primesc nimic inapoi, doar promisiuni fara finalizare, si asta de intampla de multi ani, cu diferite pertide la conducere... Cand toti promit infiintarea locurilor de munca pentru tineri, si te trezesti tanar absolvent ca nu ai unde sa te angajezi, astea nu sunt promisiuni mincinoase?, nu vor toti doar sa ajunga la putere sa mai fure ce a mai ramas din tara asta?, cui ii pasa de omul de rand? nimanui!!! :(