Recent Posts

luni, 28 iulie 2014

Dulce cupa mea de piele

de Nichita Stănescu


Scoate-mi pielea de pe mine
poate vrei o amfora,
poate vrei sa bei dulbine
Doamna Verde Camfora.

Poate ca le este sete
ale dumneavoastror plete,
poate ca va sunt uscate
paispele cel de carate.


Poate ca va este talpa
nepupata mult prea alba
si nesupt va este sfarcul
si mult prea putin- prea multul.

Beti din cupa mea de piele
Doamna, numai vinuri grele
Doamna, numai vinuri rosii
Doamna, numai vinuri verzi
Doamna, numai vinuri albe
caci va stau covor sub talpe
si la manuri stau inel,
vana mea va e cercel.

Pana cand si vana mare
care e spanzuratoare,
calda jugulara mea
chiar si ea va e sanda.
Doamna, beti din amfora
Doamna Verde Camfora.

Capie si scabie,
teaca va sunt sabie
care atarnati la soldul
zeului ce doarme-n Nordul
inimii si Precistii, 
maica-mii si maica-tii.

miercuri, 23 iulie 2014

Mulsul caprei este gratuit

Ne-am hotărât să plecăm într-o minivacanță de câteva zile. Știam exact unde vrem să mergem, într-o locație extraordinară din inima Ardealului, drept pentru care am pus mâna pe telefon și am făcut o rezervare. Cu greu am găsit camere libere, dar în cele din urmă  totul a fost aranjat. Zilele trecute primesc pe mail confirmarea rezervării și un pachet detaliat de servicii puse la dispoziția clienților. Oameni serioși, spun în sinea mea.
Călăritul poneiului sau plimbările cu trăsura costă atâția zeci de lei.  Cursuri de echitație în manej acoperit alți zeci de lei. Pescuitul sportiv, accesul la un mini zoo sau plimbările călare în natură, sala de conferință dotată și aranjată cu tot ce trebuie și multe altele , sunt puse la dispoziția amatorilor contra cost.


Și chiar când mă gândeam că este 100% adevărată  vorba din popor cum că ”în ziua de azi totul se plătește, nimic nu-i gratis”, am ajuns la secțiunea servicii și activități gratuite pentru clienți. ”Muls capra, gratuit”. ”Activități gratuite: curățenie grajd, furajat animale, participare la igiena corporală a cailor (țesălat)”.  Deci, dacă vreau să mă duc să fac pe argatul câteva zile ăștia nu o să-mi ia nici un ban. M-am mai liniștit. Aaaa, era să uit, și după toate astea, îmi e permis gratuit să mă relaxez în piscina  burgheză. 

duminică, 20 iulie 2014

Scrisul....bată-l vina...

Încerc o revenire în blogosferă. Însă stau în fața calculatorului și încă mă gândesc cum trebuie să procedez. Care ar fi cea mai bună abordare? Să fac o introducere? Sau să scriu un text, pur și simplu, și să îl postez așa cum făceam cu ani în urmă? Îmi pare tare complicat. Și parcă nu se leagă. Nici cuvinte, nici idei....Mă uit cu invidie la blogării care scriu cu aceeași însuflețire ca la început, dar mă apucă tristețea când văd în blogrol nume ale celor care azi nu mai sunt printre noi. Dar care la vremea lor au scris mult, bine și cu plăcere. Foști colegi de breaslă de care îmi voi aduce aminte întotdeauna cu plăcere.