Recent Posts

marți, 23 septembrie 2014

Apel la raţiune şi uniune!

Informarea publica in Brasov, a dumneavoastra ca cetateni, prin comunicarea media din Brasov, a ajuns de domeniul absurdului. In calitate de politician, de consilier local, de fost jurnalist, dar si ca simplu cetatean al acestei tari, consider ca drepturile dumneavoastra - ca platitori de taxe si impozite, ca cetateni liberi intr-o tara democratica -va sint incalcate prin dezinformare, prin cenzurarea presei, prin folosirea acesteia ca mijloc de represiune. Acest lucru se intimpla de ani de zile la Brasov, de un deceniu, de cind dureaza si dominatia regimului Basescu in tara. Dar situatia de la Brasov s-a agravat alarmant, iar informatii ce tin chiar de siguranta copiilor nostri sau a dumneavoastra va sint ascunse ori musamalizate. Presa brasoveana a fost redusa la tacere, a devenit inerta, sub presiunea dominatiei portocalii, a lui Scripcaru si a noii aliante ACL. Ceea ce se intimpla acum in Brasov este doar un fenomen vazut la scara mica, a unui municipiu, si care va lua amploare in toata tara daca regimul Basescu si al propovaduitorilor sai va continua. 

Omerta lui Scripcaru 

Presei brasovene i s-a pus pumnul in gura, la fel si multor directori de institutii, care sint fortati prin amenintari sa prezinte doar “realitatea” lui Scripcaru si a lui Basescu. Orice critica adusa lor e catalogata ca fiind un atac politic. Tactica lor este exact aceea de discreditare si de diminuare a abuzurilor pe care le comit. Si din pacate, am constatat ca fosti colegi de breasla din Brasov au ajuns sa se vinda pina la ultima litera de tipar. Asta in timp ce presa nationala reuseste totusi sa mentina un echilibru, iar atunci cind prezinta evenimentele, in emisiuni sau stiri, in analize politice, sint prezentate pareri si invitati din intreg spectrul politic. Chiar daca si presa nationala are favoritii ei - in functie de patronatul trusturilor de presa - se zbate sa publice date complete, dezvaluind stirea din cele trei surse minime obligatorii ale unei informari de presa, conform codului deontologic al meseriei. La Brasov s-a ajuns insa intr-un moment critic, in care pina si informatii ce tin de punerea in pericol a sanatatii copiilor dvs sau a altor aspecte legate de buna functionare a institutiilor ori de folosirea banilor publici sint tinute sub papuc de Scripcaru si ACL –ul lui Basescu. 
     Un caz concret este cel al distribuirii in scop electoral si cu impact asupra sanatii copiilor, de medicamente nerecomandate acestora, dar inminate celor mici in prima zi de scoala. Nu exista nicio scuza pentru acest lucru, asa cum de altfel au aratat si cei de la Prefectura, OPC, Inspectoratul Judetean Scolar si cei de la Directia de Sanatate Publica Brasov, care au intervenit pentru oprirea distribuirii lor.
O atitudine insa inerta, nejustificata si complice cu punerea in pericol a sanatatii copiilor, a manifestat-o din pacate presa brasoveana, intr-o majoritate ingrjitoratoare. Si asta deoarece a refuzat sa publice aceasta informatie si sa constientizezee parintii despre aceasta situatie riscanta. 
Manipularea presei este practicata zilnic in Brasov de Scripcaru si regimul basist. Daca nici avertismentele noastre ca politicieni si ale directorilor de institutii publice nu sint luate in seama de presa, si nu va sint aduse la cunostinta, ginditi-va ce se intimpla cu orice simplu cetatean al acestei tari care incearca sa semnaleze, sa faca publice abuzurile regimului Basescu! Adevaratii comunisti ascunsi in multime, imbracind peste naravurile de lupi blanurile de oaie, sint oamenii lui Basescu! Sub protectia lui se ascund cu adevarat tortionarii, dictatorii si cei care va vor pune si dumneavoastra pumnul in gura de fiecare data cind veti incerca sa sesizati cum va sint incalcate drepturile. 
  

Convingerea mea 

In urma cu zece ani am luat decizia personala de a intra in politica si de a renunta la jurnalism dintr-o simpla convingere. Aceea ca nu as fi reusit niciodata sa lupt astfel si sa fac cu adevarat ceva pentru oameni, nu as fi reusit sa misc lucruri din punct de vedere legislativ si sa contribui in bine la schimbarea societatii, a administratiei publice si a politicii romanesti, daca ma rezumam sa fiu un simplu om de presa, un scrib  intr-o publicatie sau la un post aservit politic, unde jurnalistii dau stiri trunchiate - nu asa cum ar fi corect sa le prezinte - in functie de interesele patronului de presa. Pentru ca, vedeti dumneavoastra, asa cum spuneam mai sus, presa la Brasov este inerta, musamalizata, iar informatia aceea completa si reala este pusa la colt. Stirile sint de o singura culoare si “realitate”, cea a lui Scripcaru si Basescu. 

Un regim distructiv 

Trebuie sa intelegem cu totii ca ce a darimat intr-un deceniu regimul Basescu nu se poate reconstrui in doi ani. Guvernul Ponta a facut pasi concreti si vizibili pentru remedierea nedreptatilor. Si la Brasov s-a dus o lupta cu regimul basist care, prin Scripcaru, a oprit proiecte benefice orasului si a praduit in schimb bugetul local. 
La Brasov, din functia de viceprimar am reusit sa deschid Baza de tratament de la Noua, cu cele mai mici tarife din tara. Aceasta, desi dispunea de aparatura de recuperare, era tinuta sub lacat. Acolo am reusit sa gasesc o formula pentru angajarea de personal, desi exista blocajul de angajari in sistemul bugetar. Am pornit Centrul Respiro pentru cazarea temporara a personelor virstnice sau cu deficiente, dar si acest proiect este in momentul de fata in impas. Am reusit impreuna cu consilierii locali PSD sa alocam cel mai mare buget pentru invatamintul din Brasov pina in 2012 si sa punem bani in buget pentru modernizarea Liceului Sportiv, un alt proiect de amploare, ce a fost blocat de actuala majoritate ACL si PPDD din Consiliul Local. Am reusit sa dam abonamente pentru transport elevilor, iar la gratuitatea pentru pensionari masura noastra a fost boicotata repetat. Vreme de doi ani, consilierii locali PSD au reusit sa tina pretul gigacaloriei nemajorat, iar din aceasta iarna ACL a votat la Brasov pentru facturi mai mari. De asemenea, proiectul Policlinicii sociale de la Noua, ce permitea angajarea de medici si extinderea de servicii medicale si de asistenta sociale, finantabil chiar din fonduri europene, a fost blocat. La fel s-a intimplat si cu construirea de locuinte sociale pentru cei 2000 de tineri si persoane aflate in dificultate din municipiu. Toate aceste proiecte au fost lasate in aer sau pur si simplu impiedicate, prin inlaturarea mea din functia de viceprimar,. PNL a tradat astfel din nou votul obtinut de la alegatori pentru o majoritate USL in Consiliul Local si  a trecut de partea PDL si a planurilor lui Scripcaru.  

Brasovul si Romania merita mai mult! 

Au incercat sa va “invete” ca doar regimul lor, al lui Scripcaru si Basescu, poate sa faca ceva pentru Brasov si tara, ca doar ei stiu ce e mai bine pentru dumneavoastra, ca fara ei nu se poate. 
Ba se poate dragi brasoveni si romani, se poate! Trebuie doar sa aveti incredere, sa nu va mai lasati mintititi, sa cereti sa fiti informati corect, sa vi se spuna cum au boicotat si au blocat tot ce a incercat sa faca bun pentru Brasov si PSD-ul, pentru ca de USL nu mai putem vorbi. Se poate face si se va face mai mult pentru Brasov si Romania, pentru ca meritati mai mult, iar tara merita o soarta mai buna! E nevoie de uniune, ne-am saturat de dezbinare! 

Votati pentru Uniune! 

Din pacate, colegii din PNL au ales sa tradeze majoritatea formata in Consiliul Local Brasov de USL, dupa ce au obtinut voturile dumneavoastra. Au intors armele impotriva a ceea ce ati votat si v-au transferat fara drept de apel voturile in barca PDL si a regimului Basescu. Au facut echipa cu cei impotriva carora au luptat si ati luptat si dumneavoastra alaturi de USL.   
La alegerile europarlamentare din luna mai 2014, Brasovul si intreaga tara a sanctionat aceasta tradare, iar PSD si Alianta PSD - UNPR-PC a primit votul dumneavoastra masiv. 
Va multumesc pentru ca ati fost alaturi de noi! Datorita sustinerii dumneavoastra Brasovul a reusit sa obtina astfel o victorie istorica in fata regimului PDL si a celor din PNL, care v-au inselat asteptarile. 
Fac din nou apel la dumneavoastra si  la ratiune, si va cer ca si la aceste alegeri de care depinde soarta intregii natiuni, a copiilor nostri, a viitorului Romaniei, sa votati pentru uniune, pentru schimbare pina la capat! Votati Victor Ponta presedinte!
luni, 28 iulie 2014

Dulce cupa mea de piele

de Nichita Stănescu


Scoate-mi pielea de pe mine
poate vrei o amfora,
poate vrei sa bei dulbine
Doamna Verde Camfora.

Poate ca le este sete
ale dumneavoastror plete,
poate ca va sunt uscate
paispele cel de carate.


Poate ca va este talpa
nepupata mult prea alba
si nesupt va este sfarcul
si mult prea putin- prea multul.

Beti din cupa mea de piele
Doamna, numai vinuri grele
Doamna, numai vinuri rosii
Doamna, numai vinuri verzi
Doamna, numai vinuri albe
caci va stau covor sub talpe
si la manuri stau inel,
vana mea va e cercel.

Pana cand si vana mare
care e spanzuratoare,
calda jugulara mea
chiar si ea va e sanda.
Doamna, beti din amfora
Doamna Verde Camfora.

Capie si scabie,
teaca va sunt sabie
care atarnati la soldul
zeului ce doarme-n Nordul
inimii si Precistii, 
maica-mii si maica-tii.

miercuri, 23 iulie 2014

Mulsul caprei este gratuit

Ne-am hotărât să plecăm într-o minivacanță de câteva zile. Știam exact unde vrem să mergem, într-o locație extraordinară din inima Ardealului, drept pentru care am pus mâna pe telefon și am făcut o rezervare. Cu greu am găsit camere libere, dar în cele din urmă  totul a fost aranjat. Zilele trecute primesc pe mail confirmarea rezervării și un pachet detaliat de servicii puse la dispoziția clienților. Oameni serioși, spun în sinea mea.
Călăritul poneiului sau plimbările cu trăsura costă atâția zeci de lei.  Cursuri de echitație în manej acoperit alți zeci de lei. Pescuitul sportiv, accesul la un mini zoo sau plimbările călare în natură, sala de conferință dotată și aranjată cu tot ce trebuie și multe altele , sunt puse la dispoziția amatorilor contra cost.


Și chiar când mă gândeam că este 100% adevărată  vorba din popor cum că ”în ziua de azi totul se plătește, nimic nu-i gratis”, am ajuns la secțiunea servicii și activități gratuite pentru clienți. ”Muls capra, gratuit”. ”Activități gratuite: curățenie grajd, furajat animale, participare la igiena corporală a cailor (țesălat)”.  Deci, dacă vreau să mă duc să fac pe argatul câteva zile ăștia nu o să-mi ia nici un ban. M-am mai liniștit. Aaaa, era să uit, și după toate astea, îmi e permis gratuit să mă relaxez în piscina  burgheză. 

duminică, 20 iulie 2014

Scrisul....bată-l vina...

Încerc o revenire în blogosferă. Însă stau în fața calculatorului și încă mă gândesc cum trebuie să procedez. Care ar fi cea mai bună abordare? Să fac o introducere? Sau să scriu un text, pur și simplu, și să îl postez așa cum făceam cu ani în urmă? Îmi pare tare complicat. Și parcă nu se leagă. Nici cuvinte, nici idei....Mă uit cu invidie la blogării care scriu cu aceeași însuflețire ca la început, dar mă apucă tristețea când văd în blogrol nume ale celor care azi nu mai sunt printre noi. Dar care la vremea lor au scris mult, bine și cu plăcere. Foști colegi de breaslă de care îmi voi aduce aminte întotdeauna cu plăcere.