Nu o să înţeleg niciodată de ce „revoluţionarii” au nevoie de drepturi speciale, altele decât cele de care se bucură tot poporul. Dacă în privinţa celor de la 15 Noiembrie 1987 pot avea o oarecare înţelegere, cu un amendament, în ceea ce priveşte „revoluţionarii” din 89 nu cred că ar trebui să se bucure de privilegii.
În 1987, muncitorii de la Steagu Roşu, au încetat lucrul şi au ieşit în stradă nu împotriva regimului. Pe cei mai mulţi îi durea fix în basca de prelucrător prin aşchiere dacă la putere era Ceauşescu sau Mahatma Ghandi. Oamenii nu-şi primiseră salariile. Asta, combinată cu imbecilitatea unui secretar de partid care le-a transmis că dacă n-au bani să cumpere mâncare, n-au decât să mănânce paie, a dus la demostraţiile din stradă. La fel de bine putea să rămână un incident izolat în interiorul sistemului. Aşa cum a fost şi greva minerilor din Valea Jiului în 1977. Şi atunci totul a pornit de la condiţiile de muncă – numărul de ore lucrate, modificarea legislaţiei muncii pentru mineri, vârsta de pesnionare etc. La mineri a fost destul de grav că au sechestrat şi ceva înalţi demnitari ai vremii. Ca şi în 1987, minerii au fost hăituiţi de securitate, bătuţi, mutaţi forţat sau arestaţi la domiciliu. Nu am auzit să se organizeze într-o asociaţie şi să ceară privilegii. Poate sunt mai fraieri. Că au venit singuri în Bucureşti prin 90 să-şi ia revanşa...este o altă discuţie.
Revenind la „revoluţionarii” din 1989 nu sunt de acord ca ei să primească drepturi în plus. Prin revoluţie se înţelege, de regulă, o mişcare socială amplă, care schimbă un sistem politic şi social. Revoluţia este acceptată şi înfăptuită de întreaga populaţie a statului în care se întâmplă. Dacă „revoluţia” este făcută de un grup restrâns de persoane, fără concursul populaţiei, atunci se numeşte lovitură de stat.
În aceste condiţii nu pricep de ce în asociaţiile şi blocurile de revoluţionari sunt doar câţiva indivizi cel puţin dubioşi. De ce nu este întreaga populaţie a României, membră în asociaţiile lor de revoluţionari? Aceşti cetăţeni care spun despre ei că au înfăptuit revoluţia, ar face figură frumoasă în filmele cu proxeneţi şi borfaşi de doi lei din America de Sud. Te uiţi la ei şi nu îţi vine să crezi că ăştia sunt revoluţionarii. Pălării cu boruri largi, ghiuluri pe degetul mic al mâinii drepte, unghia degetului mic de la mâna stângă lăsată să crescă excesiv. Vorbesc tare, chiar strigă unii la alţii. Se ameninţă şi se înjură cu o nonşalanţă de invidiat. Îşi expun pantofii din vinilim care imită pielea de crocodil şi povestesc despre afacerile pe care le-au mai făcut în ultima vreme. Miros a alcool, se îmbracă cu cel mai cras prost gust şi se vede că pentru unii nici săpunul nu este un prieten apropiat. Această gloată de scursuri a primit tot felul de privilegii. De la spaţii comerciale gratuite în buricul târgului, până la terenuri şi locuinţe.
Cu ce sunt ăştia mai revoluţionari decât socru meu căre a stat zile în şir cu puşca în mână să păzească uzina Metrom, căruia i-au şuierat gloanţele pe la ureche şi despre care familia nu a ştiut nimic câteva zile. Şi nu a primit nimic de la stat pentru că nu a avut tupeul şi nesimţirea de a se înscrie în asociaţiile lor de borfaşi şi profitori.
Datorez Revoluţiei faptul că acum pot scrie pe blog orice prostie care îmi trece prin cap, dar indivizilor mai sus menţionaţi (inclusiv cei din 1987) nu le datorez nici cât negrul sub unghie. Nu am respect pentru ei, iar pentru mine nu reprezintă nimic.
Recent Posts
5 comentarii:
Razvane, vezi ca acum au sa iti faca si tie subiect separat pe forumul lor, ca si Mariei :)
Nu dau doi bani ce pot face ei. Nu sunt in stare de nimic!
foarte corect ce-ai scris aici
Vezi să nu cazi în dizgraţia domnului bătăuş şef de la Braşov că am auzit că are oameni pregătiţi pentru pus pumnul în gură. Te învaţă ei cum e cu simbolurile revoluţiei.
Legea Recunoştinţei este din 2004 şi a trecut ca recheta prin Parlament (nu mai trebuie să spun că iniţiator este un pesedist că te superi iar pe mine, dar aşa e). Problema este că această lege ar fi trebuit să se refere la toţi cei care au fost cu adevărat "eroi"(răniţi, rude ale victimelor) nu şi la cei pe care i-a prins revoluţia "la şmen" prin oraş şi s-au ales cu toate meritele unui revoluţionar.
Şi fie vorba între noi, ştim cu toţii cum se dădeau diplomele de revoluţionar...
TANTI SALUTI, SIGNORI!
Mare adevăr grăit-ai, fratello...Parcă mi-ai fi citit gândurile...mă regăsesc complet în ceea ce scriseşi...într-adevăr, cred că există o percepţie generală destul de nefavorabilă în rândul opiniei publice despre majoritatea aşa-zişilor revoluţionari...Am fost şi eu atunci, în zilele alea fierbinţi, pe străzile din centrul Braşovului şi acum mă bucur că nu am reuşit să miros florile la rădăcină în cimitirul de lângă Prefectură ori, şi mai rău, să-mi târâi viaţa prin vreun scaun cu rotile...mie mi-e suficient şi multor altora dar OPORTUNISM avem de pe timpul lui Bastus, cel ce l-a tradat pe Decebal...Atunci, în decembrie 89 gândeam altfel, eram mai tânăr şi mult mai idealist dar mi-a trecut destul de repejor după ce am văzut ce turnură au luat lucrurile...Apropo de gestul de azi al moşneagului din Bucureşti ce i-a tras în freză nişte ouă neicăi Ilici pentru că-i muriră 2 copii în perioada aia tulbure a ..lovituţiei...Săracul de el, se trezi şi amendat după ce că nu mai are copii...nu-i aprob gestul dar taica Ilici de ce provoacă lumea normală, care nu mai poate fi prostită cu "spontaneitatea" revoluţiei 'mnealui? Nea Caisă ăsta şi din mormânt o să scoată mânuţa afară, că vrea la putere... Să-l juzdece istoria pe el şi ciracii lui după mare mila sa!...Eu nu dau nici un ou clocit nici pe revoluţionarii lui peşte nici pe taica Ilici şi camarila lui...
Să vă fie bine şi sărbători cât se poate de fericite tuturor românilor
Il Padrino
Trimiteți un comentariu